Цветята имат своя таен живот, а великотърновската художничка Илза Христова

...
Цветята имат своя таен живот, а великотърновската художничка Илза Христова
Коментари Харесай

Великотърновската художничка Илза Христова открива онлайн изложба

Цветята имат своя скришен живот, а великотърновската художничка Илза Христова го демонстрира с нетрадиционни синьо-бели фотоси, направени са с утравиолетова снимка. Изложбата ще бъде открита виртуално и е финалната демонстрация от плана, подсилен от Национален фонд " Култура ".

" Изкуството не се промени като търсения, като направления, само че се промени във връзка с това по какъв начин е показано пред аудитория. Аз виждам, че доста актьори, които проследявам в обществените мрежи са дори още по-активни от преди . Може би това, че остават сами за по-дълго време в изолираност или онлайн срещи, където си репетират, като се откъснат от външния си свят им дава повече време да премислят концепциите си, да им отделят задоволително време, да ги поддържат и да ги показват пред аудитория ", сподели в рубриката " Горещи сърца " в предаването " Рано в неделя ".

 Снимка: Здравка Маслянкова Миналата година по време на изолацията, до момента в който Илза Христова си е стояла у дома, решила да кандидатства по стратегия на Национален декор " Култура " с нейния план.

" Аз прочетох изискванията на стратегиите, имах съмнения дали това може да се случи, само че взех решение да опитам. Написах напълно откровено моите хрумвания, концепцията по какъв начин желая да се случи този план, какви стъпки и действия да обгръща и по-късно бях утвърдена. Проектът се споделя " Моят скришен живот с цветята ", като той включва освен тази галерия, която ще се организира виртуално, тя е последната от дейностите, имаше изявления в обществените мрежи, които показват цветята, с които работя или техниките, с които създавам бижутата и други предмети ".

 Снимка: Здравка Маслянкова
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР