Цветя, иконични образи и послания, които вдъхновяват – това са

...
Цветя, иконични образи и послания, които вдъхновяват – това са
Коментари Харесай

Жените на 8 март – центърът на бранд вселената

Цветя, иконични облици и послания, които въодушевяват – това са единствено част от интензивностите, които новаторските компании прегръщат, с цел да отпразнуват деня на нежния пол.

Жените са безспорната мощ, когато приказваме за извършване на покупки. Популярното издание Harvard Business Review даже назовава силата на нежния пол с термина Female Economy, който събира в себе си многопластовите стремежи и планове, с които дамите вършат своите потребителски разноски.

Знаете ли, че дамите вземат решение при покупката на 94% от обзавеждането на дома, 92% от почивките, 91% от недвижимите парцели, 60% от колите, 51% от потребителската електроника. Тези проценти не са изненада за огромните марки, които от дълго време стопираха да таргетират дамите с артикули, оцветени в бонбонено розово, вкарвайки дамите в следващото факсимиле за половете.

Жените от дълго време не купуват поради прищявката, че нещо е просто красиво, те ценят времето си, както и средствата си, направени при непрекъснато левитиране сред ролята на жена и майка в дома, отдадена другарка и експерт на работното място. Равното възнаграждение, което към момента е предизвикателство в доста сфери на бизнеса, фокусът върху менталното здраве, значимостта на равните права, освен на хартия, само че и в действителния живот – това са единствено част от тематиките, които вълнуват дамите по света. И марките знаят това. Те схващат, че дамите са сложени в ролята на мощния пол, освен в живота, само че и когато приказваме за извършване на покупки. Те диктуват трендовете и имат силата да изстрелят марките в две съответни направления – стремглаво нагоре или стремително надолу.

В маркетинг тактиките на марките интернационалният ден на дамата – 8-и март, получава необикновен фокус точно, с цел да потвърди, че макар многото функции, в които модерните дами са поставени… от време на време те просто имат потребност от комплимент, поддръжка или цвете.
 



Източник: zadig-et-voltaire.com

Примерите за мощта на Female Economy през най-женския месец са мощно застъпени в стилната промишленост. Любим образец за това ни дава френският първокласен бранд Zadig & Voltaire. Слоганът им Girls Can Do Anything намира място върху творенията им, с цел да потвърди силата на дамите. За да отбележат 8-ми март от марката подаряват 10% от всяка продажба за фондацията Girls Rock BS, която поддържа развиването на дамите посредством музика, изкуство и менторство. Страхотна концепция за подарък от жена за жена е и някои от ароматите на марката с имена This Is Her!, Girls Can Do Anything,  Girls Can Say Anything, Girls Can Be Crazy.



Източник: stellamccartney.com

 

Голямо „ Мерси! “ към всички дами насочва и неподправената Стела Маккартни – устойчивата кралска персона на английската фешън сцена. За предишния 8-и март дизайнерката колаборира с Disney, с цел да сътвори костюм с панталон за най-известната измежду Disney девойките – Мини Маус. Точно по този начин, обликът на мишлето с пола получи своя съвременен прочит, „ обувайки “ панталон с етикет Stella McCartney. Мини с панталон изгря на тениски, показани по време на есенно-зимната сбирка за 2022 година на дизайнерката. В допълнение, още веднъж въодушевена от Международния ден на жената и силата на всяка да бъде истински хамелеон, британката показа и своята унисекс линия, с цел да подари на всички опцията да бъдат достоверни и да благодари за вдъхновението.

Ако обаче не сте готови да инвестирате в Female Economy с дизайнерски покупки, основани с мисъл за 8-и март, то постоянно можете да протегнете ръка към цветето, постоянно сложено в ролята на повсеместен знак на любовта, възхищението и грижата.

Изразът „ езикът на цветята “ има дълбоки исторически корени. Във Викторианската ера, да вземем за пример, цветята са се употребявали като сигурен метод да дадеш сигнал на страната насреща – избрани цветя означавали „ обичам те “, други казвали „ врагове сме “, а трети - „ желая те “. Всяко цвете имало своето значение, а комбинацията от няколко можела даже да се разчете като любовно стихотворение. Днес цветята са универсалният метод да предизвикваме усмивка. И марките знаят това. Те нареждат цветята по фасадите на магазините си, обсипват с тях избрани модели, основават продуктов дизайн, напълно въодушевен от формите на цветята или просто ги подаряват в символ на благодарност към всички консуматори от нежния пол.

Точно това ще се случи на 8-и март в бранд бутиците на водещата бездимна опция у нас IQOS. Всяка дама, посетила бутиците на марката на Международния ден на дамата, ще получи комплимент цветя. Част от посланията на бездимната опция, която е научно потвърден по-добър избор от продължаващото пушене, се концентрират върху значимостта на чувството да бъдем дружно, да честваме многообразието, да означаваме значимите моменти. Тези хрумвания намират своето отражение в бутиците на новаторския бранд, с цел да ухилен нежния пол на тази блага дата.
 



Източник: instagram.com/bg_iqos
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР