Цветозар Томов коментира вота на недоверие срещу кабинета "Борисов 3".

...
Цветозар Томов коментира вота на недоверие срещу кабинета "Борисов 3".
Коментари Харесай

Цветозар Томов обясни какво цели вотът на недоверие

Цветозар Томов разяснява вота на съмнение против кабинета "Борисов 3 ".

Социологът означи в няколко точки във Facebook за какво настояването на социалистите е несъстоятелно.

Бих желал да споделя за какво мисля, че вотът на съмнение против настоящето държавно управление цели мятане на прахуляк в очите на хората и нищо друго:

1. Защото внушава, че промяната на това държавно управление с някое друго сама по себе си ще е прогрес в битката с корупцията, а това не е правилно, защото казусът е другаде.

2. За да се ограничи корупцията в България, е належащо да се случат най-малко две неща - да се реформира правосъдната система и да се редуцира внезапно голямото количество регулаторни и лицензионни режими, които в доста случаи действат единствено като корупционни гнезда. А вносителите на вота до момента с нищо не са посочили, че желаят някое от тези неща да се случи.

3. Ако въпреки всичко желаеме на власт да дойдат повече политици, които не са изкушени да злоупотребяват с власт, би трябвало да реформираме изборната система по този начин, че финансирането на медиите посредством страната и спонсорирането на предизборните акции на партиите от бизнеса да станат невъзможни. А това може да се случи единствено, в случай че акциите са евтини и работят по-строги от сегашните ограничавания върху разноските на участниците в тях. Отново не съм забелязал сходни хрумвания да вълнуват вносителите на настоящия избор.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР