Цветовете имат лечебна сила. При хромотерапията се използва въздействието им

...
Цветовете имат лечебна сила. При хромотерапията се използва въздействието им
Коментари Харесай

Лекар каза кой цвят най-бързо сваля кръвното

Цветовете имат лечебна мощ. При хромотерапията се употребява въздействието им върху психическото положение и върху самочувствието на човек. Още от най-дълбока античност е известно, че другите багри са способни да влияят върху здравословното и прочувственото положение на хората.
Проучвания, направени през последните години, демонстрират, че цветовете оказват удобно влияние при неврологични проблеми, бодърствуване, аутизъм, меланхолия и доста други болести.
 Не правете това, до момента в който си мерите кръвното, тъй като ще го накарате да скочи Не правете това, до момента в който си мерите кръвното, тъй като ще го накарате да скочи
Oт кръcтocвaнeтo нa крaкaтa дo гoвoрeнeтo пo тeлeфoнa - ceдeм ca нaй-чecтo cрeщaнитe грeшки при измeрвaнe нa кръвнoтo нaлягaнe, зaрaди...
Багрите, които ни заобикалят ежедневно, въздействат на нашето въодушевление и сила. Те могат да бъдат употребявани за повишение на мотивацията, концентрацията, за усмиряване и за релакс. Хромотерапията се употребява в доста модерни СПА центрове. Тя се ползва под формата на пъстър душ. Така имате опция безусловно да се къпете в цветове в специфична душ кабина. Есента към този момент е тук и ни радва със своите красиви багри. Дори единствено една разходка в парка и съзерцанието на жълто-червените листа може да се окаже целебна за нашата душeвност.
Жълтият цвят усъвършенства нашето въодушевление и оказва помощ да сме фокусирани. Чудесно е да се обкръжите с него под формата на принадлежности, облекла, интериор, че даже и със слънчеви очила със стъкла с жълт нюанс. Смята се, че жълтият цвят усъвършенства храносмилането и метаболизма. Не забравяйте да включите в диетата си и жълти храни, като лимони, тиквички, чушки, ананас, ябълки, круши. Изследванията демонстрират, че жълтото подкрепя креативната активност, подтиква мисловния развой и усъвършенства паметта. Помага и при меланхолия. Оранжевото пък зарежда с сила, също усъвършенства паметта и прави мозъка ни по-гъвкав. Яркочервеният цвят пък форсира пулса и кръвообращението и покачва адреналина. Затова този не трябва да се носи от хипертониците и хората с високо кръвно налягане. Препоръчва се заран да се обкръжим с червени предмети, тъй като този цвят покачва тонуса и благоприятства за положителното въодушевление.
Ако сме напрегнати и изнервени, би трябвало да заложим на зеленото , тъй като то понижава напрежението. Специалистите, изследващи цветовете, са потвърдили, че тъмносиният цвят има неповторима дарба да намалява кръвното налягане. Той е измежду най-ползваните за лекуване, тъй като оказва и позитивно въздействие върху гръбначния дирек и с помощта на неговия обезболяващ резултат се ползва при лекуването на мигрена, удари и възпаления.
Различните багри могат да оказват помощ да се сдобием с по-стройна фигура. Има цветове, за които се счита, че понижават апетита, отвличат вниманието ни от сладките изкушения и работят мотивиращо. Така да вземем за пример синият цвят потиска апетита. От всички цветове в спектъра, лечението със наследник цвят е мощно потискаща глада. Синьото несъмнено е един от най-хубавите цветове за намаляване. Може да сервирате менюто си и в сини чинии, да ползвате принадлежности в този цвят. Хапвайте и сини боровинки. Те освен са вкусни и потребни, само че могат да окажат въздействие върху апетита ви поради интензивния си цвят.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР