Цветният метал бил предназначен за износ в Турция, съобщи "Старият

...
Цветният метал бил предназначен за износ в Турция, съобщи "Старият
Коментари Харесай

Като на филм: Откраднаха цял камион с 22 тона мед на рула

Цветният метал бил предопределен за експорт в Турция, заяви "Старият мост ".

Камион с ремарке „ Скания “ е безочливо откраднат от двора на акционерното сдружение „ Свиленград – Автотранспорт “/ бившето ДАП/, където бил паркиран. Тирът, благосъстоятелност на локална транспортна компания, превозвал цветния метал от завода в гр. Пирдоп.

Точно в 19.14 ч. на 6-и октомври тирът паркирал в двора, който се употребил чартърен от превозвачески компании. Както нормално, водачът го заключил и се прибрал да почива. На идващия ден стоката трябвало да поеме за Турция. На сутринта обаче водачът с изненада открил неналичието му. Нито той, нито притежателят на транспортното средство Георги Димитров имали визия какво се е случило.

На място незабавно била извикана полиция. Цял ден ченгетата поверявали записите от охранителните камери. На фрагментите се видяло, че 1 час след паркирането му двама души доближават камиона. Десетина секунди по-късно транспортното средство потегля и излиза от портала. Краткият престой не направил усещане на пазача, съгласно който обикновено било камиони да влизат и излизат когато и да е и не било в отговорностите му да ги ревизира. По директива порталът се затварял в 22 часа, до тогава придвижването било свободно.

Според проверяващи наглият удар е изкусен извънредно професионално. Явно бандитите са разполагали с предварителна информация както за товара, по този начин и за придвижването на камиона. Всичките им следващи дейности демонстрират умения като в „ Бандата на Оушън “. Атакували са под прикритието на вечерта, само че преди затварянето на портала. Отключили са кабината изобретателно за секунди. Предвидливо са прекъснали джипиесът, с цел да не може тирът да бъде проследен. Предполага се, че става въпрос за добре проведена незаконна група.

До момента, 7 дни след кражбата, от камиона няма ни новина, ни кост. Според някои най-вероятно той към този момент е разфасован, а стоката - претрупана и пласирана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР