Цветето в епруветка е идеално решение за хората с алергии.

...
Цветето в епруветка е идеално решение за хората с алергии.
Коментари Харесай

Цвете в епруветка – наука в ръцете показват в София Тех Парк

Цветето в епруветка е идеално решение за хората с алергии. То е основано в съдействие с Института по декоративни и лечебни растения – София. Цветето взе участие в особено ревю в „ София Тех Парк “, което радваше столичани цели два дни, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Това е създание на биотехнолози, които са го сътворили чрез лабораторията в Негован и са го вкарали в тази дребна епруветка. Цветето устоя най-малко два месеца в тази среда, в която се намира, като може да издържи до три и до четири месеца. Растението може да бъде във всяка една къща – в хола, в детската стая, на всички места, само че при стайни условия. Не може да вирее на открито на директна слънчева светлина, защото то е пригодено да бъде в епруветката. Цветето може да издържи в тази среда до 4 месеца, по-късно може да се придвижи в саксия.

Цвете в епруветка оферират на щанда на ревюто в два цвята, което се назовава Лобелия.

Съветите, които представителите на „ Цвете в епруветка “ дават на феновете на цветя, които са си закупили растението, е първо да помислят за науката, която държат в ръцете си. „ И по-късно им споделяме просто да си го слагат някъде във у дома, да не е на прозореца на директна слънчева светлина и да го гледат единствено с доста обич. Друго не му би трябвало “, безапелационни са те.

На ревюто на цветята имаше щанд и на Jamba – хъб на опциите.

„ Това, с което през днешния ден представяме в действителност нашата организация, са свещи и сапуни, направени от хора с увреждания в нашето обществено дружество Jamba – хъб на опциите. Това са ароматни свещи, 100% естествен соев восък, разнообразни цветни аромати, които сме съобразили с тематиката за цветя през днешния ден. И средствата, които в действителност по този начин идват в нашата организация от тази активност, ние използваме за образование на хора с увреждания и по-скоро интеграция на младежи от междинното учебно заведение към висшето обучение “, показа представител на организацията, като изясни, че техниката на свещи се реализира посредством метода изтичане. „ Всички свещи, с които работим, в действителност са в съдове, т.е. нямаме свещи в шаблон. Преценихме, че това е по-добрият вид поради групата, с която работим “, споделиха още от Jamba – хъб на опциите.

На щанда, управителен от Лилия Язова, могат да бъдат открити разнообразни типове цветя, които да станат част от вътрешния интериор.

„ Ние предлагаме интериорни решения за дома и офиса от нормализирани растения и скандинавски мъх. Използваме разнообразни техники – като ги аранжираме като картини или примерно украшения, надлежно кашпи или по-големи стени “, сподели тя. „ Най-важното е: нашите украшения не са подобаващи за излагане на слънце, тъй че пък това е плюс неизбежно в по-невзрачната част на пространствата да ги сложим тъкмо там “, акцентира Язова.

На ревюто на цветята, проведено от „ София Тех парк “, могат да бъдат видени разнообразни растения, както и феновете на цветя да се срещнат с новаторски способи и технологии за развъждането им в домашни условия, също и с приложението на технологиите в земеделието.

В ревюто вземат участие десетки производители, търговци, елементарни фенове и новатори в региона на флората. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР