Цветелина Русалиева е основател на Галерия за съвременно изкуство в

...
Цветелина Русалиева е основател на Галерия за съвременно изкуство в
Коментари Харесай

Русенката Цветелина Русалиева открива авторска изложба в София

Цветелина Русалиева е създател на " Галерия за модерно изкуство " в София и на Българската изложба за модерно изкуство в Рим

С " 22 стъпки по пътя " стартира първата от поредицата авторски изложения на Цветелина Русалиева, включени в общия живописен план " Пътуване във времето ". Експозицията се откри в " ReClub ” на улица " Московска " в София и ще може да се види и през януари, предава.

Единствено почитателят на изобразителното изкуство би могъл да оцени по достолепие до каква степен четката и палитрата са били задоволителни, с цел да пренесат на платно прочувствените прекарвания на художничката.

Стремежът на основателката и създател на този живописен план е да концентрира вниманието на посетителите върху непреходните стойности, върху фундаменталните духовно-естетически правила, с помощта на които Човекът – без значение от неговата културна и религиозна принадлежност, е успявал да живее в унисон с ритъма на своето време и да твори хубост.

Цялата поредност изложения е плод на креативен превъплъщения на художничката, съумяла да запази мемоари за различен мирис и темп, за антични архитектурни монументи и реликви, за витаеща тайнственост от далечни земи.

Цветелина Русалиева е художник, дизайнер и създател на " Галерия за модерно изкуство " в София и на Българската изложба за модерно изкуство в Рим. Родена е в Русе, в артистична среда, в семейство на художници, потомци на остарялата българска фамилия Русалиеви от Бургас.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР