Цветелин Цаковски тренира почти от началото на сезона с ЦСКА

...
Цветелин Цаковски тренира почти от началото на сезона с ЦСКА
Коментари Харесай

Нов в ЦСКА 1948: Бербатов винаги е бил №1, в световен мащаб - Роналдо

Цветелин Цаковски тренира съвсем от началото на сезона с ЦСКА 1948, само че няма право да играе. Само взор на подготовка обаче е задоволителен на човек да се убеди, че в отбора има футболист с неповторима левачка, твърди формалният уебсайт на алените. Еко какво сподели нападателят пред cska1948.bg:

- Цветелине, 3 месеца тренираш с ЦСКА, само че нямаш право да играеш. Сигурно е много тежко да гледаш в профил без късмет да окажеш помощ?
- Може би е най-тежкият интервал в кариерата ми на футболист. Само упражнявам и като пристигна мач – виждам. Но би трябвало да мина и през това.

- Защо се получиха по този начин нещата с Царско село – разлъка след едвам няколко изиграни минути?
- Преди сезона бяха огромни обещания. Тогава доста тимове ме желаеха. Избрах Царско село, тъй като въпреки всичко съм в София. Но за първите 5 кръга записах единствено 20 минути и си потеглих по лично предпочитание. Честно казано, не знаех, че нямам право да играя за различен клуб, даже аматьорски. Но минало е, няма какво да се връщам.

- За тези месеци какво ти направи усещане в ЦСКА?
- Направи ми усещане, че всичко е на доста високо професионално равнище. Познавам се с множеството момчета, играл съм с тях, против тях. ЦСКА не е за Трета лига, несъмнено.

- Любимата ти позиция?
- По принцип играя на върха на офанзивата, само че мога и по двете крила, също по този начин и зад нападателя. Силният ми крайник е левият. За мен значимото е да играя, нямам никакви искания.

- Вкарал си 29 гола за Балкан Ботевград в Трета лига предишния сезон, впечатляващо за тим от втората половина на таблицата?
- Да, при голямото ми почитание към Балкан – тимът не беше от мощните. Пролетният ни сезон беше доста тежък. Всеки мач ставаше борба за оцеляване. Пари няма, условия няма. Редовски беше освен треньор, а човек за всичко в Балкан. Но като няма финанси, нещата не стават. Никой не искаше да помогне на Балкан.

- Тренирал си в школата на ЦСКА, набор 94, разкажи освен това?
- Започнах при Галин Иванов. Живеех на квартира, тъй като съм от Правец. На една подготовка обаче счупих крайник. Почивах 9 месеца. Неприятно. Правехме квадрат в дребната зала на „ Червено знаме “, която я бутнаха. После за треньор пристигна Альоша Димитров. Но след 9 месеца неявяване е тежко. И прекосих в Етрополе.

- Стана ли някой футболист от набора ви?
- Юли Ненов, който в този момент е в Дунав Русе. Григор Долапчиев от Витоша Бистрица също. Това са май.

- Колко години изкара на „ Червено знаме “?
- Две, само че действително единствено едната играех, другата се лекувах.

- Играл си във Втора лига, може ли да направиш съпоставяне с равнището на ЦСКА?
- ЦСКА е на доста положително равнище. Има мощни играчи във всяка една линия. За Кирил Котев и Емил Гъргоров пък въобще няма какво да приказваме. Мястото на този тим е в „ А “ група с всичките тези условия, които се обезпечават.

- Какъв жанр на игра предпочиташ?
- Допада ми напълно стилът, който практикува ЦСКА и в този момент. Говоря за пасове, бързи топки, разигравания. Изритвания, центрирания и блъскания – това не е моят жанр.

- С Гъргоров май няма по какъв начин да се получи второто?
- С него е доста елементарно и на тренировки.

- Футболистите, на които се възхищаваш?
- В България постоянно ми е харесвал Бербатов. Много хора го плюят, че бил ленив, че бил не знам какъв. За мен той постоянно е бил номер 1. В международен мащаб - Роналдо.

- Значи си от Реал?
- Не. Фен съм на Манчестър Юнайтед, неприятното е, че в този момент Сити са шлагерът. Иначе от дребен съм цесекар.

- Едно благопожелание към почитателите за празниците?
- Всички да са живи и здрави, тъй като това е най-важното. Да поддържат тима. Без тях е мъчно. И през пролетта във Втора лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР