Цвете с мирис на труп привлича хиляди туристи. Застрашеният суматрански

...
Цвете с мирис на труп привлича хиляди туристи. Застрашеният суматрански
Коментари Харесай

Цвете с мирис на труп привлича хиляди туристи

Цвете с аромат на мъртвец притегля хиляди туристи. Застрашеният суматрански исполин, или „ трупното ” цвете, цъфти единствено няколко часа, а когато това се случва, излъчва смрад на разлагащо се месо, оповестява Spisanie8.

Суматранският исполин излъчва миризма на мъртвец, с цел да притегли опрашващи инсекти, които се хранят с мъртва плът. Цветото цъфна в неделя и в понеделник сутринта към този момент беше повяхнало. Желаещите да избегнат миризмата и тълпите можеха да следят рядкото събитие в лъчение онлайн от ботаническата градина на Варшавския университет.

Стотици хора чакаха на дълга опашка часове наред, брулени от студения вятър, с цел да зърнат рядкото събитие в ботаническата градина на Варшавския университет в неделя.

Необичайното цвете, известно още като Amorphophallus titanium, цъфти непредсказуемо един път на доста години. Ботаническите градини по света оказват помощ за запазването на този колос измежду цветята.

За първи път титаничният аморфофалус е цъфнал отвън Суматра през 1889 година в лондонската Кралска ботаническа градина в Кю.

Amorphophallus titanum има най-голямото неразклонено съцветие в света, което може да стигне височина 3 метра. В дивата природа към момента може да се срещне рядко в тропическите гори на Суматра, само че там е застрашено заради обезлесяването. Култивирането на вонящото цвете в ботаническите градини, където то е огромна атракция за посетителите, е помогнало за запазването му.

Източник

Да плажуваш с свине на Бахамите

Цвете с аромат на мъртвец притегля хиляди туристи

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР