Цветанка Минчева стана мениджър на годината в 16-ото издание на

...
Цветанка Минчева стана мениджър на годината в 16-ото издание на
Коментари Харесай

Цветанка Минчева за наградата „Мениджър на годината“: За един лидер е важно да учи

Цветанка Минчева стана управител на годината в 16-ото издание на състезанието на списание „ Мениджър “. Тя е основен изпълнителен шеф на една от огромните банки у нас.

„ Със сигурност беше изненада за нас. До последния миг не се знаеше кой от номинираните ще вземе премията. Невероятно е вълнението. Не е първата премия, която взимаме в работата си, само че тази е нещо доста значимо за нас. Не единствено за мен персонално, а и за целия екип “, сподели в „ Тази заран “ Цветанка Минчева.

bTV Media Group за поредна година е сътрудник на самодейността и ще излъчи документален филм на 26 ноември

Тя акцентира, че един водач, колкото и да е добър, не прави нещата самичък.

„ Ако ги няма хората, които всекидневно да работят, няма по какъв начин да се случат нещата. Това за мен е обща премия за екипа “, безапелационна е Минчева.

„ Попаднах в компания, която ми даде опция да израсна от стажант до основен изпълнителен шеф. През годините постоянно съм се чудела кои са факторите, които ми помогнаха. Преди всичко е това, че би трябвало да се учим през целия си живот. Не би трябвало да ни тормози, че не знаем нещо, че има непознати територии. Когато заставаш все по-нагоре в йерархията, би трябвало да си подготвен в стаята да има по-умни хора от теб. Често споделят, че в случай че ти си най-умният в стаята, може би не си на вярното място “, изясни тя.

„ За един водач е значимо да учи, да признава, че има хора, които имат повече знания. Опитът в една сфера намира приложения в друга. Аз съм човек, който гледа напред. Определям се като вътрешен бизнесмен, макар че нямам лична компания. Споделяме доста концепцията, че би трябвало да развиваме бизнеса все едно е наш. Това е една от полезностите, в която имам вяра ", сподели още Цветанка Минчева.

" Позицията не е била задачата ми. За мен е значим пътят, хващала съм се за провокациите. Кариерата пристигна естествено. Важно е да има опция. Когато се чувстваш спокоен, че не си закрепен за дадена позиция, можеш да предизвикаш статута, можеш да предизвикаш измененията. Това ти дава независимост да правиш това, което мислиш за вярното “, добави тя.

„ Във финансовият бизнес се базираме на данни, само че верният микс е взимане на решение въз основата на данни и знание и интуицията на хората, с цел да се отворят границите на общоприетия бизнес “, сподели Цветанка Минчева.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР