Цветан Цветанов вече има и председател на общински съвет. Шефът

...
Цветан Цветанов вече има и председател на общински съвет. Шефът
Коментари Харесай

Цветанов се сдоби и с председател на общински съвет

Цветан Цветанов към този момент има и ръководител на общински съвет. Шефът на локалния парламент в Асеновград Драгомир Георгиев се оказа основател на " Републиканци за България ". Формално обаче той остава в партия " Радикали ", с чиято бюлетина бе определен предходната есен - най-малко до регистрацията на новата формация в съда. " Няма да скрия, в действителност съм един от учредителите на новия политически план. Вие всички доста добре знаете, че това е в развой на правосъдна процедура. Един политически план с цел да се сътвори, би трябвало да мине през съответния съд. Засега нямаме планове да абдикираме от „ Радикали ” ,  нещата са доста динамични ”, съобщи той през днешния ден на сесията на съвета,

Членовете на " Радикали " в Общински съвет - Асеновград са общо трима. Фактът, че Георгиев е ръководител, демонстрира, че посредством него " Републиканци за България " де факто получава значима част от ръководството на града. Георгиев бе ръководител и в предишния мандат, само че като представител на " Народен съюз ".

Георги Икономов пък ще бъде самостоятелен консултант в Банско. Бившият кмет също към този момент е част от групировката на Цветанов. Местните членове на ГЕРБ желаеха той да напусне органа. " Ще продължа да извършвам отговорностите си ", сподели обаче през днешния ден Икономов. Практически той бе изключен от групата на ГЕРБ. 

Цветанов има и човек в съвета на Руен - Февзи Хюсеин, също влезнал с листата на ГЕРБ. Очаква се партията му да уголемява позициите си из страната. Това не е без значение, защото до края на мандата на локалната власт остават цели три години.

 

ПОПЪЛНЕНИЕ

Междувременно се оказа, че след Икономов, Атанас Камбитов (Благоевград), Кирил Котев (Сандански) и Огнян Ценков (Видин) още един някогашен кмет на ГЕРБ е пристанал на " Републиканци за България " - Георги Славов от Ямбол. Той бе видян на учредителния конгрес през уикенда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР