Цветан Цветанов и Юрген Хайке, председател на комисията за контрол

...
Цветан Цветанов и Юрген Хайке, председател на комисията за контрол
Коментари Харесай

Цветанов и Хайке обсъдиха противодействието на тероризма

Цветан Цветанов и Юрген Хайке, ръководител на комисията за надзор на специфичните служби в Баварския Ландтаг, представители на правосъдното министерство на федералната провинция разискаха казуса с тероризма.

Предстои конференция, на която българската и баварската прокуратура, депутати от Ландтага ще разискват тематиките за противодействието и битката с тероризма, заяви Цветанов. През първата половина на 2018 година, когато е ротационното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, ще има и взаимни срещи сред двете комисии за надзор на службите, с цел да бъде обменен опит и да се подхващат законодателни промени, в случай че е належащо.

Убедени сме, че след тези взаимни срещи, ще могат да се предложат вероятни законодателни промени, говорихме за изменящата се среда на сигурност, за идното европредседателство на България с акцент Западните Балкани, разяснява Цветан Цветанов.

На собствен ред Юрген Хайке акцентира, че упованията от идната взаимна прокурорска среща е да бъдат набелязани общите тематики и проблеми. Борбата с тероризма е една от главните задания през идващите години, единственият метод да се подсигурява на жителите дейно противопоставяне, е общата работа в Европа, уточни гостът. От правосъдното министерство на Бавария подчертаха способността на България да генерира сигурност на външната граница на Европейски Съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР