Цветан Соколов се завърна в националния отбор на България за

...
Цветан Соколов се завърна в националния отбор на България за
Коментари Харесай

Цецо Соколов: Щастлив съм, че се завръщам в националния, и то точно във Варна

Цветан Соколов се завърна в националния тим на България за идния домашен шампионат от Волейболната лига на нациите във Варна. От 14 до 16 юни в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта в морската и волейболна столица на България " лъвовете " посрещат Австралия, Япония и Италия. След идването си във Варна Цветан Соколов даде особено изявление, в което описа за своята пределна мотивация за позитивни страсти с национлания тим на България.

- Цецо, добре пристигнал у дома, по какъв начин е във Варна?

- Топло, влажно и както постоянно - всички са подготвени за волейбол!

- Какво е възприятието да се завърнеш в националния тим тъкмо тук, преди мачовете от Волейболната лига на нациите в по този начин наречената волейболна столица на България?

- Чувството е доста хубаво. От много време го очаквам, да кажем от една година. За жал предходната година не съумях да се завърна в националния тим, трябваше да направя една интервенция. Сега съм доста благополучен от обстоятелството, че се завръщам в националния тим и то тъкмо във Варна. Очакваме прелестно волейболно лято, изпълнено с доста страсти, най-много позитивни. Стискам палци да задардваме всички тези хора, които ще дойдат да ни подкрепат. Защото в последна сметка и ние сме едни ентусиасти, които просто играят.

- Какво можем да чакаме от мачовете против кандидата Австралия, против Япония и против положителните ти познайници от Италия?

- Очаквам хубави мачове на високо равнище, тъй като всеки един от тези тимове желае да побеждава. Така сме и ние. Надявам се да се получат красиви мачове, да зарадваме публиката във Варна и да излезем от срещите като спечелили.

- Основната ни цел бе авансово начертана от селекционера Силвано Пранди - във Волейболната лига на нациите да се построи образ на тима, а по-късно всички сили да бъдат хвърлени за класиране на Олимпийските игри в Токио. Доколко реалистични за осъществяване са първата крачка и огромната цел?

- Всяко съревнование стартира с дребни крачки. Тук сме се събрали да се подготвим най-добре тъкмо за тази олимпийска подготовка. Чувам, че доста хора приказват, че това е задача невъзможна, само че за какво пък да е невъзможна? Аз чакам всеотдайна поддръжка от публиката във Варна - тук сме реализирали огромна част от задачите си и сме играли мачове на доста високо равнище, побеждавали сме доста съперници, които за момента са били любимци, побеждавали сме олимпийски първенци, международни първенци. Надявам се да покажем нашата игра, нашето лице, да се забавляваме и най-много - да излезем радостни от крайния резултат.

-  Записа суперуспешен клубен сезон с " Кучине Лубе " (Чивитанова) - стана първенец на Италия след трагичен край на сезона, а 4 дни по-късно завоюва и трофея в Шампионската лига, детронирайки доминатора в последните години и твой предстоящ тим " Зенит ". Как би описал тези страсти? Могат ли да се пренесат и на национално равнище? И биха ли били сравними с класиране с България на олимпийски игри?

- Олимпийските игри са доста значим конгрес, на който всеки мечтае да се класира. На клубно равнище за мен тази година беше доста прочувствена, тъй като предходната година загубихме всички финали. Тази година бяхме тръгнали по същия път, само че най-после за една седмица обрахме всички плодове на нашата работа. Много съм благополучен от обстоятелството, че спечелихме купата в Италия и по-късно завършихме сезона с доста красива победа над тима, който доминираше в последните години в международен мащаб.

Много хора са споделили, че да се класираш на Олимпийски игри е доста по-трудно, в сравнение с да станеш олимпийски първенец по волейбол. За мен първата и най-важна цел сега е да се класираме на Олимпийски игри, тъй като избирам да виждам не толкоз какво се случва в бъдещето, а какво се случва сега. Моята цел е да се приготвя най-добре и да оказа помощ на тима да се класира на Олимпийски игри. Вярвам, че всички момчета в националния тим имаме същата цел и същата фантазия.

- Как ще коментираш завръщането на Силвано Пранди в националния тим?

- Аз се веселя, тъй като това е индивидът, който ми даде първата опция да играя в националния тим - от първия му интервал отпред на България през 2008 година съм в националния тим, само че през 2009 година Силвано Пранди ми даде опция да играя против доста мощни тимове, даже и в мача за третото място на Европейското състезание - пусна ме в последния гейм против Русия, в мача, който спечелихме и станахме бронзови медалисти. След това, венаги когато имаше опция, ме пускаше в игра и това се оказа доста огромен плюс за мен. Тогава бях млад, некомпетентен, само че той ме пускаше в игра. Какво ми споделяше? Влизай вътре и се оправяй! Даде ми вероятност, оказа помощ ми доста да израстна. Благодаря му за опцията да играя за националния тим.

- Вярваш ли, че в този момент България и Силвано Пранди ще реализиран високите си цели?

- Всички сме дружно. Стискам палци. И мисля, че Силвано Пранди е верният човек, който може да ни помогне да реализираме задачите си.

- За край какво ще кажеш на всички почитатели, които ще дойдат в този момент в Двореца на културата и спорта? Всички ще са в залата, с цел да окажат още веднъж мощна поддръжка за България, само че сигурно ще има и мнозина, които ще дойдат, с цел да кажат " добре пристигнал " назад на Цветан Соколов в националния тим на България...

- Аз персонално се надявам да напълним залата, тъй като доста пъти варненската аудитория е показвала, че варненската аудитория няма равна. Надявам се да зарадваме тези хора, които ще дойдат да ни поддържат и ще дадем всичко от нас това да се случи, хората да излязат с усмивка от залата след мачовете ни и да кажат: България победи!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР