ЦСКА стартира неуспешно участието си в груповата фаза на Лига

...
ЦСКА стартира неуспешно участието си в груповата фаза на Лига
Коментари Харесай

Кошмарен старт на ЦСКА в групите на Лига Европа, Клуж приземи болезнено червените

ЦСКА започва несполучливо присъединяване си в груповата фаза на Лига Европа за сезон 2020/21. " Армейците " изгубиха своето домакинство на румънския отличник ЧФР Клуж с 0:2. Селекцията на Стамен Белчев получи поддръжката на над 12 000 правилни почитатели, като това беше и оптималната позволена численост поради указаните противоепидемични ограничения.

Българският гранд изигра мощно първо полувреме, през което заслужаваше да стигне до гол, само че пропуски пред Бългърдеан сътвориха Георги Йомов и Али Соу. След паузата ЧФР Клуж се възползва оптимално от дребното си обстановки и подсигури своя триумф. В 53-ата минута Марио Рондон се разписа с глава, а 20 минути по-късно Деак бе прецизен след много противоречива дузпа.
 Снимка 501933
Източник:

В идващия кръг на " алените " следва посещение на митичния " Олимпико ", където техен конкурент ще бъде футболният исполин Рома. " Вълците " стартираха с победа в група " А ", откакто реализираха цялостен поврат против Йънг Бойс - 2:1.

Окрилени от своята вярна аудитория, възпитаниците на Стамен Белчев имаха съвършената опция да открият резултата още във втората минута. Георги Йомов получи кълбото по фланга, след което в типичния си жанр отстрани противник и насочи към далечния ъгъл. Стражът на гостите Бългърдеан обаче се намеси уверено и отрази.
 Снимка 501951
Източник:

Вихреният " червен " напън продължи и в 6-ата минута нова добра обстановка се откри пред ЦСКА. Бранител на ЧФР Клуж върна прекомерно едва за своя вратар и пасът бе кръстосан от Али Соу. Гамбиецът реши да стреля мигновено, от съвсем нулев ъгъл, само че за жал стражът на румънците още веднъж беше на равнище.

Тиаго напредна мощно през центъра в 10-ата минута. Португалецът в точния миг реши да продължи за Санкаре. Бившият състезател на ПСЖ замахна лъжливо, след което реалокира топката на комфортния си ляв крайник и насочи изстрел. Той бе в очертанията, само че не тормози съществено Бългърдеан.

ЧФР Клуж показва, че също има упоритости в този мач с офанзивата си в 18-ата минута. Киприан Деак сподели техника на дребен периметър, след което подаде за Константин Паун. Националът на Румъния стреля технично, а топката стана още по-опасна, откакто се отклони в тялото на Юрген Матей. Най-лошото въпреки всичко не се случи и всичко се размина с ъглов удар.
 Снимка 501948
Източник:

Али Соу си завоюва добра позиция в полето на гостите и в 23-ата минута трансформира в рисков изстрел с глава центриране на Тибо Вион. Вратарят на Клуж беше заел вярното място и улови относително елементарно.

Отбраната на ЦСКА като че ли не бе готова за бързата офанзива на Клуж в 30-ата минута. Тогава тя разреши на Паун да завоюва съществени метри с топка в крайници, а последвалият му изстрел по земя беше избавен от Бусато.

Георги Йомов можеше да бъде създател на голова асистенция, в случай че при поредна офанзива на ЦСКА, бе работил малко по-акуратно по отношение на паса си към Соу. Грешката му провокира бърза контра за ЧФР Клуж, която беше приключена с мощен удар на Деак. Тибо Вион обаче застана уверено на пътя на топката и по този начин не разреши по-драматични мигове за съотборника си Густаво Бусато.
 Снимка 501953
Източник:

Първенецът на Румъния означи гол в 36-ата минута, само че още преди попадението на трансилванци, реферът от Турция бе отсъдил нарушаване против Юрген Матей.

Малко, откакто замени позицията си с Джером Синклеър, Георги Йомов сътвори заплаха и отдясно. Остро негово подаване по земя докара до съществено недоразумение сред Бурка и Винисиус, от което за жалост не съумя да се възползва Али Соу. Това беше и последното по-интересно събитие за първата част.

ЦСКА можеше да разгърне отлична контраофанзива с началото на второто полувреме. " Армейците " имаха числено предимство, само че като че ли Йомов и Али Соу не вложиха нужната динамичност. Тя пък се изгуби напълно, когато кълбото стигна до Синклеър, който от своя страна не можа да реализира хитрия си извеждащ пас за Санкаре.
 Снимка 501950
Източник:

Най-неприятното за българския евробоец се случи в 52-ата минута. Румънците бързо извършиха статично състояние, след което Киприан Деак центрира към точката на дузпата. Там нападателят Марио Рондон се бе вклинил сред Синклеър и Матей, като с глава не остави никакъв късмет на Бусато.

Две неубедителни отигравания от Али Соу в границите на 120 секунди леко разочароваха публиката на ЦСКА в 68-ата минута. При първото, той не съумя да изведе самичък против вратаря Георги Йомов. След това самият нападател не сътвори положително първо допиране, посредством което да се измъкне от последния в съперниковата отбрана.

За жал ЧФР Клуж съумя да удвои своята преднина в 73-ата минута. Турският рефер Халил Умут Мелер още веднъж посече " алените " в Европа, откакто даде много противоречива дузпа в интерес на гостите. Габриел Дебелюх и Амос Юга влязоха в сериозна физическа борба в наказателното поле на ЦСКА. Резултатът от нея беше, че и двамата футболисти паднаха на тревата, само че съдията реши, че основател на случилото неспортсменско деяние е отбранителният халф на " алените ". С виновната задача да извърши 11-метровия удар се нагърби Киприан Деак, който не трепна против Бусато и направи 0:2.
 Снимка 501957
Източник:

До края срещата просто се доиграваше и за жал " армейците " трябваше да се примирят с мъчителната загуба.

След седмица на ЦСКА следва нов огромен европейски мач. " Червените " гостуват на митичния " Олимпико ", където ще срещнат футболния исполин Рома. ЧФР Клуж пък ще има за противник първенеца на Швейцария - Йънг Бойс.
 Снимка 501934
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР