ЦСКА-София трябва да плати глоба от €5000 на УЕФА заради

...
ЦСКА-София трябва да плати глоба от €5000 на УЕФА заради
Коментари Харесай

Феновете донесоха на "ЦСКА-София" €5000 глоба от УЕФА

" ЦСКА-София " би трябвало да заплати санкция от €5000 на УЕФА поради държанието на публиката си по време на първия мач от груповата фаза на Лига Европа този сезон - против румънския " Клуж " (0:2) на 22 октомври. Причината за наложеното наказване е, които не поддържаха никаква обществена отдалеченост макар експлицитното условие за настаняване през най-малко две седалки на трибуните на ст. " Васил Левски ".

По протокола на УЕФА санкцията би трябвало да бъде заплатена от българския клуб в 90-дневен период. При последващо нарушаване от сходен темперамент ще " ЦСКА-София " ще бъде лишен от аудитория за един мач от евротурнирите. Засега няма заплаха от ново нарушение на агитката на " алените ", защото в България до края на месеца по този начин или другояче важи възбрана за навестяване на спортни уреди. Следващото домакинство на вицешампионите в Лига Европа е на 26 ноември против " Йънг Бойс " (Швейц).

Парадоксалното е, че от формалния фенклуб на " ЦСКА-София " акцентираха точно държанието на ентусиастите по време на мача против " Клуж " като мотив в настояването си здравните управляващи да позволен аудитория по стадионите. От " Трибуна Сектор Г " даже насочиха ултиматум към страната. Все отново министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов не се поддаде на опита за изнудване и удължи възбраната до 30 ноември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР