ЦСКА София спечели дело във ФИФА срещу Ланс за правата

...
ЦСКА София спечели дело във ФИФА срещу Ланс за правата
Коментари Харесай

ЦСКА София спечели дело срещу Ланс във ФИФА

ЦСКА София завоюва дело във ФИФА против Ланс за правата на футболиста Жул Кейта, оповестява френският вестник " Льо Монд ". Крилото от Гвинея игра като преотстъпен на " Българска войска ". 

В сделката сред двата клуба е попадало съглашение, че в случай че " алените " се класират за европейските шампионати, то те се задължават да купят Кейта. ЦСКА София завоюва правото да играе в Лигата на конференциите, само че все пак не изиска да задържи нападателя, което накара Ланс да сезира ФИФА. 

Защитата на ЦСКА София е била, че сделката сред двата клуба е била джука и не е разказана в контракта за предоставяне чартърен, което накара международната футболна централа да даде право на българския клуб съгласно френската медия. 

Адвокатът на Ланс Севан Кариян призна пред " Льо Монд ", че е имало противоречие в писмения контракт. Той обаче споделя, че нито форматът на евротурнирите, нито изискванията за класирани са били ясни при подписването на контракта. 

В момента Жул Кейта е в Гвинея поради липса на виза. ФИФА също по този начин отсъди Ланс да заплати на футболиста 575 000 евро, което са заплатите му до края на контракта плюс 5% лихви поради едностранното преустановяване на договора от страна на клуба.

Кейта имаше проблеми и в ЦСКА София, като през януари 2021 година не се върна в тима след края на зимната почивка. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР