ЦСКА-София спечели 10-ата си шампионатна победа през настоящия сезон. Червените

...
ЦСКА-София спечели 10-ата си шампионатна победа през настоящия сезон. Червените
Коментари Харесай

10-ата победа на "ЦСКА-София" бе с цената на две жертви

" ЦСКА-София " завоюва 10-ата си турнирна победа през сегашния сезон. " Червените " надделяха с 2:0 като домакини " Локомотив 1929 " (Сф) в последния мач от XVII кръг. Така воденият от Стойчо Младенов отбор резервира разликата от 7 точки след водача " Лудогорец " (39 т.), като има и мач по-малко от разградчани.

Успехът против " Локомотив 1929 " обаче не бе елементарен. В 42-ата мин. топката се удари в десния непряк дирек на " железничарите " след центриране на Тибо Вион и рикошет. В 44-ата мин. пък Йоан Баи ( " ЦСКА-София " ) вкара гол, който обаче беше анулиран след разглеждане с VAR, поради игра с ръка на Жорди Кайседо. Последният обаче съумя да поведе с постоянно попадение. Еквадорецът се разписа за 1:0 в 47-ата мин. от близко, откакто Георги Йомов му сервира топката " на тепсия ". Това бе деветият гол на Кайседо в шампионата, с което той оглавява класирането при голмайсторите, дружно с Пиерос Сотириу ( " Лудогорец " ).

До края бе анулирано и попадение на " Локомотив 1929 " - в 71-ата мин. на Александър Александров, само че при обстановката бе отсъдена засада. В даденото от рефера Станимир Тренчев продължение пък Йомов оформи крайния резултат след пас отдясно на Баи - 2:0.

Успехът на " ЦСКА-София " обаче бе засенчен от нови две травми в отбора. Още в 4-ата мин. Федерико Варела бе заменен поради разтежение, а малко преди почивката се контузи и Амос Юга.

След мача треньорът на " Локомотив 1929 " Иван Колев съобщи: " Имахме 3-4 чудесни благоприятни условия да изскочим зад отбраната на ЦСКА, само че не успяхме, за което скърбя. Честно казано и аз не съумях добре да видя нещата при първия гол. Стана извънредно бързо. Пробив в центъра на отбраната ни, което е неприемливо. Ще вземем ограничения.Като играем против тимове като " Лудогорец " и ЦСКА това е като Давид против Голиат. Най-важното е да играем с достолепие. Ние добре разбираме какъв тим сме. Откъде идваме и какво се опитваме да създадем.Бяхме близко в няколко мача до успехите и равенствата, само че не успяхме. Това би трябвало повече да ни окуражи ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР