ЦСКА-София победи с 3:2 като домакин Ботев (Пд) в двубой

...
ЦСКА-София победи с 3:2 като домакин Ботев (Пд) в двубой
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" би "Ботев" след 5 гола и странен VAR

" ЦСКА-София " победи с 3:2 като хазаин " Ботев " (Пд) в дуел от XI кръг на Първа лига и излезе на второ място в класирането, на 2 т. от водача " Лудогорец " (24 т.), само че и с мач по-малко от разградчани. Мачът на " Българска войска " ще се запомни освен с петте гола, само че и със странните решения на рефера Георги Давидов, ощетили и двата отбора, освен това след консултация с VAR.

" ЦСКА-София " съумя да поведе с 3:0, откакто Жорди Кайседо засече в 42-ата мин. центриране отляво на Брадли Мазику, в 72-ата Георги Йомов удвои с удар от границата на наказателното поле, а в 74-ата Кайседо означи второто си попадение в мача (и седмо в шампионата този сезон) след втора асистенция на Греъм Кери в дуела.

В 79-ата мин. Тодор Неделев понижи за " Ботев ", а в 84-ата резервата Димитър Тонев понижи, само че до края пловдивчани не съумяха да стигнат до изравнителен гол.

Най-спорните обстановки бяха след почивката. В 67-ата минута попадение на Маркиньос ( " Ботев " ) бе анулирано, откакто бе открито, че бразилецът е бил в засада, въпреки че повторенията не съумяха да убедят задоволително, че такава е имало.

Другото противоречиво състояние бе в ущърб на " ЦСКА-София ". В 79-ата мин. Маркиньос падна в наказателното поле на домакините, откакто бе леко бутнат от Томас Лам, който се бе протегнал да избие топката от краката на противника. Давидов изначало не даде дузпа, само че след нова консултация с VAR отсъди нарушаването.

След края треньорът на " ЦСКА-София " Стойчо Младенов не бе удовлетворен, макар успеха. " Миг подценяване. Противникът игра добър футбол. Така би трябвало да бъде - тимовете да се надиграват. Успяхме да отбележим три гола и може би още толкоз пропуснахме. Трите точки бяха най-важни. Бяхме по-добри в крайната фаза - в реализирането. През първото полувреме липсваше класата в крайната фаза на офанзивата, която се появи във втората част. След това пристигна един спад, който не трябваше да се получава, само че трите точки са си три точки. Ние не треперихме. Няма място за трептене и боязън. Въпросът е, че в дадени моменти позволяваме подценяване. Както започваме мача, по този начин би трябвало да го довършим - със същата централизация ", сподели той.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР