ЦСКА-София може вече съвсем официално да се представя като спортен

...
ЦСКА-София може вече съвсем официално да се представя като спортен
Коментари Харесай

CAS утвърди "ЦСКА-София" като спортен наследник на ЦСКА

" ЦСКА-София " може към този момент напълно публично да се показва като състезателен правоприемник на банкрутиралия гранд на българския футбол ЦСКА. Проблемът е, че пред интернационалните институции клубът на Гриша Ганчев не желае да се разпознава с 31-кратния първенец на България и твърди, че в действителност е правоприемник на " Литекс " (Ловеч).

Това проличава от документите по делото в Спортния трибунал (CAS) в Лозана, заведено от мениджърката Сокена Ба против ФИФА и " ЦСКА-София ", оповестени от. С цел да се разграничат от дължимите суми към някогашни футболисти на ЦСКА, в своя отбрана " алените " упорстват, че са правоприемник на " оранжевите ". Но от CAS отвръщат, че столичани употребяват всички знаци на " армейците " - в това число емблема, стадион, уебсайт, някогашни играчи, почитатели и други, затова не може да не са техен състезателен правоприемник.

Решението на арбитража в Швейцария е дефинитивно и не предстои на обжалване.

 

Ето част от причините на страните по това дело:

 

Тезата на " ЦСКА-София "

От клуба на Гриша Ганчев настояват, че ФИФА неправилно ги смята за състезателен правоприемник на ЦСКА, тъй като международната централа не признава, че собствеността, лицензът, футболните тимове и юридическото лице на " ЦСКА-София " се разграничават от тези на ЦСКА.

" ЦСКА-София " постоянно е бил изцяло транспарантен по отношение на своето основаване. " ЦСКА-София " акцентира, че е състезателен правоприемник на трети клуб - " Литекс " (Ловеч). Следователно е невероятно да бъде състезателен правоприемник на различен клуб ", пишат " алените " в своя отбрана.

От " ЦСКА-София " прибавят, че производството по неплатежоспособност на първичния дебитор (ЦСКА) към момента продължава и Софийският градски съд, както и назначените синдици остават способени. Следователно първичният дебитор към момента е в положение да извършва своите финансови отговорности към кредиторите си, а оттова - и към жалбоподателя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР