ЦСКА-Сф спечели трудно с 1:0 гостуването си на Арда в

...
ЦСКА-Сф спечели трудно с 1:0 гостуването си на Арда в
Коментари Харесай

ЦСКА-Сф мина през Арда

ЦСКА-Сф завоюва мъчно с 1:0 гостуването си на Арда в 1/8-финален мач от шампионата за Купата на България. Мачът се игра в Кърджали, въпреки че дебютантите в елита посрещат за шампионата гостуващите тимове на " Лаута " в Пловдив и там в неделя двата състава още веднъж ще се срещнат.

Успеха донесе Али Соу (2) след груба неточност на Зоран Гаич, който опита да върне с глава към своя вратар, само че топката му се плъзна и по този начин нападателят от Гамбия бе изведен самичък против някогашния пазач на " алените " Иван Караджов и го прониза.

След гола Арда взе самодейността и тотално надигра противника. Александър Георгиев (12) простреля Густаво Бусато, само че реферът Ивайло Стоянов-Сватбата не зачете гола поради засада. Гаич се трансформира в двоен виновник, откакто в 47-ата мин. разтресе левия дирек зад плонжиралия Бусато. В добавеното време Ахмед Осман изведе Георгиев и той още веднъж вкара на празна врата, само че тъч реферът подвигна флага. От ТВ повторенията се видя, че засадата е повече мислена, само че решението на Сватбата спести продълженията и прати ЦСКА-Сф в идващия кръг. В 68-а мин. петричкият съдия изгони голмайстора Соу с пряк червен картон за недодялан фаул, само че с цел да резервира равновесието, сподели втори жълт и на пострадалия Илиас Хасани от Арда.

В 74-ата минута Раул Албентоса при центриране отдясно мазета топката с ръка в наказателното поле, само че реферът уточни корнер вместо дузпа. Това вбеси арденци, които награбиха Сватбата, а той декорира в жълто Георгиев и резервата Пламен Крумов.

Малко преди почивката по уредбата на стадиона бе отправено предизвестие към публиката да прекратят расистките крясъци, с цел да не прекратят мача. От известието не стана ясно към чии почитатели е отправено предизвестието и какви тъкмо расистки обиди са употребявани. Според информация на dsport делегатът на срещата Димитър Петров е наредил на диктора на стадиона да предизвести почитателите по уредбата.

Мача изгледа националния селекционер Георги Дерменджиев. На терена бяха избраниците му Петър Занев, Кристиян Малинов от гостите и Спас Делев от домакините.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР