ЦСКА се противопоставя на предстоящото решение на Апелативната комисия към

...
ЦСКА се противопоставя на предстоящото решение на Апелативната комисия към
Коментари Харесай

ЦСКА срещу евентуално помилване на Левски

ЦСКА се опълчва на " идното решение на Апелативната комисия " към БФС да понижи наказването на Левски поради случаите от последния мач сред двата тима, приключил с победа за " сините " с 2:0. Според шефовете на клуба сходно решение ще е " рисков казус, даващ знак, че футболните хулигани могат да са безнаказани ". 
Апелативната комисия наказа Левски с мач без аудитория, само че от ЦСКА чакат глобата да бъде понижена през днешния ден и БФС да затвори единствено част от трибуните на стадион " Георги Аспарухов ".
Позиция на ЦСКА по отношение на идното решение на Апелативната комисия и случаите по време на мача с Левски:
" Въпреки че към момента ни боли от загубата и разочароващата игра във " Вечното дерби ", не можем да замълчим за случаите, споходили срещата. Инциденти, към които още веднъж бяхме предизвикани да се върнем. По време на мача, след хвърлена бомбичка от бранш " А ", пострада основният физиотерапевт на тима Иван Христов, а футболистът Джонатан Линдсет беше ударен с предмет по главата.
Недопустимо и в прорез с всички морални и спортсменски правила е да има потърпевш чиновник на противниковия тим и, вместо опрощение, да последва апел за протест на наказването и непокорство на публиката. Никой от Левски не се свърза с клуба ни, с Иван Христов или Джонатан Линдсет, с цел да попита какво се е случило. Дори при съществуването на безспорни доказателства чухме мнения и намеци, оспорващи истинността на случаите. За да не остане и капка съмнение, събрахме всички доказателства и свидетелства за обстановките, които ще бъдат показани пред съответните органи. Но остава тъпо, че противник с претенциите на Левски не умее да показва почтено държание в обстановка, която не предстои на подозрение.
Свидетели сме на опити рисково футболно безчинство да бъде принизено до леко нарушение. Решенията за наказания би трябвало да се основават на спазването на Дисциплинарния устав, прилаган неведнъж с цялата си тежест върху доста други тимове и нас в това число. Като тим, привикнал да бъде наказван тежко и глобяван даже за хвърлена монета, посрещаме задушевно апела на нашия безконечен противник " БФС да мери с идентичен критерий ". Противопоставяме се на превръщащото се в традиция толериране на избрани отбори, изключително когато става въпрос за активност, рискова за здравето на всички на стадиона. Нужно ли е да връщаме лентата към многочислените произшествия на мачове с потърпевши служители на реда, почитатели, деца, длъжностни и служебни лица?
Апелативната комисия би основала рисков казус и би дала знак, че футболните хулигани могат да се усещат безнаказани, в случай че противникът ни се отърве от наказване за хвърлена бомбичка. Призоваваме футболните хора да се замислят какво ще е посланието, в случай че следващ случай с бомбичка остане безнаказан ", написаха от " Армията ", като се извиняват на почитателите си за загубата и ги приканват да се върнат на трибуните.  style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР