ЦСКА обяви, че в собствеността на клуба отново има промяна,

...
ЦСКА обяви, че в собствеността на клуба отново има промяна,
Коментари Харесай

ЦСКА обяви влизането на нов акционер с високи цели

ЦСКА разгласи, че в собствеността на клуба още веднъж има смяна, откакто 40 % от акциите стават благосъстоятелност на фондация " Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука ". Това се разбра след известие на уеб страницата на клуба от " Българска войска ".

" В оперативното управление на ЦСКА ще влезе и нов изпълнителен шеф - Стоян Орманджиев ", прибавиха алените.

Орманджиев е наследник на някогашния футболен арбитър и по-късно изпълнителен шеф на клуба Стефан Орманджиев, който умря през 2017 година

" Вярваме, че идването на новите съсобственици ще способства за още по-доброто развиване на клуба, ще внесе още по-голяма непоклатимост в ЦСКА и ще ни помогне да продължим по верния път, който сме поели. Първи приоритет на новото управление остава построяването на новия съвременен стадион, който изцяло да дава отговор на стандарта на ЦСКА. Нито един компромис няма да бъде изработен с тази идея, призната драговолно от всички акционери в ЦСКА ", се споделя в известие от клуба.

От него обаче не се схваща дали тези 40 % са от дяла на Гриша Ганчев. След по-рано през февруари, Ганчев към този момент има 76.2 % от собствеността, а 20 % има Христо Стоичков.

Проверка в Търговския указател демонстрира, че " Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука " е регистриран през ноември 2022 година с капитал от 1000 лв.. Управител е Данаил Христов Илиев, който пък е съучастник в " Инбет груп " - един от лицензираните букмейкъри.

От клуба прибавят, че на 23 февруари (четвъртък) Стоян Орманджиев и Филип Филипов ще дадат конференция в четвъртък.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР