ЦСКА (Москва) изпраща лоша седмица. След загубата от Ференцварош в

...
ЦСКА (Москва) изпраща лоша седмица. След загубата от Ференцварош в
Коментари Харесай

Дори затъналият Динамо се възползва от кризата в ЦСКА М

ЦСКА (Москва) изпраща неприятна седмица. След загубата от Ференцварош в Лига Европа с 0;1, " армейците " отстъпиха със същия резултат и на Динамо (Москва) в едното от двете столични дербита в 14-ия кръг на РПЛ. Единственото попадение на " ВЕБ Арена " вкара Клинтън Н'Жие в 85-ата минута. За някогашния нападател на Олимпик Марсилия това беше първи гол с екипа на Динамо.

ЦСКА към този момент е без победа в три следващи мача от шампионата и пет във всички шампионати. Съставът на Виктор Гончаренко се намира в явна рецесия и стартира да изостава от останалите кандидати за купата. Динамо пък прекъсна серията от 6 мача без победа и се измъкна от дъното на класирането.

" Бяло-сините " нямаха триумф под управлението на краткотрайния треньор Кирил Новиков, само че подходиха тактически доста вярно в дербито и се възползваха от слабостите на противника.

ЦСКА стартира по-силно и в 16-ата минута хубава композиция изведе Фьодор Чалов на добра позиция, само че той стреля около вратата. Малко по-късно Чалов преодоля Владимир Риков, който го фаулира. Ситуацията беше прегледана благодарение на ВАР и реферът Сергей Карасьов отсъди дузпата. С отговорността се нагърби Никола Влашич, само че хърватинът прати топката в навън.
За цялото първо полувреме тимовете не насочиха нито един удар в очертанията на съперниковата врата. До средата ан втората част не се случи нищо забавно, само че направените смениха оживиха играта. В 64-ата минута Себастиа Шимански опита да изненада игор Акинфеев, само че капитанът на " армейците " внимаваше. В 70-ата Чалов закъсня да засече центриране на Арнор Сигурдсон, а малко по-късно Акинфеев със сетни сили мазета шут на Константин Рауш.

Десет минути преди края на постоянното време Н'Жие размени Шимански и точно камерунецът се оказа жокерът за Динамо. Грешка на Хьордур Магнусон разреши на дълъг пас на Роман Нойщетдер да стигне до Н'Жие и той простреля Акинфеев.

#безслов pic.twitter.com/UuHpavdteC
— ПФК ЦСКА Москва (@pfc_cska) 27 октомври 2019 година В оставащите минути гостите проведоха две рискови контри, при които можеха да създадат успеха си по-убедителна, само че и това 1:0 е чудесна вест за почитателите.

В идващия кръг Динамо ще е хазаин на Ахмат, а на ЦСКА следва посещение на първенеца и лидер в класирането Зенит.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 14 кръг, неделя 27 октомври  ЦСКА Москва 0:1краен резулат  Динамо Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР