ЦСКА гостува на Лудогорец в Разград. По презумпция мачът ще

...
ЦСКА гостува на Лудогорец в Разград. По презумпция мачът ще
Коментари Харесай

Бойното кръщение на Любослав Пенев

ЦСКА гостува на Лудогорец в Разград. По хипотеза мачът ще е доста тежък за столичани, а залогът е огромен - място измежду последните 4 тима в шампионата за Купата на България.

И елиминиране на най-трудния противник.

След отпадането на Левски от Черно море през есента, миналогодишният главорез на " алените " към този момент е отвън сметките.

За последно ЦСКА подвигна националната купа през 2016 година. Грандът реализира немислимото и го стори от " В " група (Трета лига) с напълно български състав. След завръщането си при майсторите към момента удря на камък.

Последва отпадане от Локомотив (София) след загуба с 1:2.

Миналия сезон " армейците " отстраниха Лудогорец (2:1) в паметна вечер в Борисовата градина, само че по-късно " безконечния противник " - Левски, се възползва от обезкървения състав на Стамен Белчев (0:2, 2:2).

Това се случи на полуфиналите.

Сега ЦСКА на Любослав Пенев ще гостува на " орлите ", които наподобяват преродени при Стойчо Стоев. Феновете на 31-кратните първенци има за какво да се тормозят.

От началото на сезона техните любимци нямат мощно посещение против тим от челото в Първа лига, а в този момент излизат в елиминационен дуел против лидера. Навън " алените " доближават мъчително даже до състояние за гол. Традицията също е на страната на разградчани.

Именно в такива мачове най-важна е работата на треньора. Любо Пенев ще би трябвало да се нагоди към обстановката - в случай че имаше реванш на " Армията ", статистически възможностите щяха да са в пъти по-големи.

Наскоро Лудогорец надигра Левски като посетител с 2:0 и още веднъж онагледи надмощието си у нас. Ел Голеадор ще би трябвало да сътвори мини-чудо, а стори ли го - ще влезе още повече под кожата на почитателите.

Те му дадоха заем на доверие при завръщането си тази зима.

Започна да им се отблагодарява с лансирането на няколко надарени момчета от школата, които надали щяха да помиришат терен при предшественика на Любо. Тепърва ще разберем дали голобрадите юноши са подготвени за първия си сериозен тест.

Чужденците в офанзива пък все не могат да надскочат себе си във значимите мачове. Пенев ще има сложна задача и с мотивирането им. На моменти наподобява като че ли те не осъзнават големите упования, с които са натоварени.

Преди време бе лепнато марковото определение " супер " към името на експерта. От тогава изтече доста вода, обстановката в ЦСКА се промени, в родния футбол навлезе нов огромен състезател.

Време е Любо да покаже още веднъж за какво бе наименуван по този начин и да завоюва основната борба, добавяйки нов трофей в богатата клубна витрина. В дома на противника.

Евентуално отпадане запраща " армейския " клуб към нов нулев сезон. Слага точка на най-посредственото десетилетие в Борисовата градина. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР