ЦСКА 1948 настоява пред БФС да бъде отложен и мачът

...
ЦСКА 1948 настоява пред БФС да бъде отложен и мачът
Коментари Харесай

"ЦСКА 1948" държи да не играе в петък с "ЦСКА-София"

" ЦСКА 1948 " упорства пред БФС да бъде отсрочен и мачът с " ЦСКА-София " от XXVIII кръг (и втори кръг от първата шестица). По стратегия той би трябвало да се играе в петък от 20:00 ч., само че в отбора на " ЦСКА 1948 " има 11 футболисти, които са дали позитивни проби за COVID-19. По тази причина не се игра плануваният за през вчерашния ден дуел с " Локомотив " (Пд), за който към момента няма планувана дата.

" Днес е работен ден и чакам да бъде анулиран и идващият мач. Те (б.ред. - от Спортно-техническата комисия) споделиха, че би трябвало да бъде пренареждана стратегия и ще бъде доста мъчно, само че в последна сметка феърплеят е на първо място. Достатъчно дати има. Кръг може да се изиграе и на 25 май. Ако не се неистина, срокът от УЕФА е до 31 май, в който би трябвало да приключим. Мисля, че до 28 май може да се завърши с прибавянето на още една дата на 25 май. Мисля, че няма предпоставки да не бъдат изиграни тези два мача (с " Локомотив " и " ЦСКА-София " ). Време има по кое време да се изиграят тези два мача. Искам да отбележа мигновената реакция на " Локо " (Пловдив). Изключително признателен съм им. Аз незабавно им се обадих да им кажа каква е обстановката още преди да са излезли всички проби. Те изрично споделиха, че здравето на футболистите е най-важно и се съгласиха мачът да се отсрочи, даже в случай че нямахме нужните единадесет позитивни проби... Не мисля, че ще се стигне до това мачът да се изиграе по стратегия. Едно такова решение би белязало доста отрицателно връщането на господин Михайлов. Аз съм уверен, че той няма да допусне нещо сходно ", разяснява пред Dsport изпълнителният шеф на " ЦСКА 1948 " Добрин Гьонов.

Той разказа и обстановката с болните сега: " Повечето футболисти са добре. Голяма част нямат никакви признаци. Най-интересното е, че ние дадохме 11 позитивни проби за ковид, а двама индивида, които не се усещат добре и имат безусловно всички признаци не съумяха да дадат позитивни проби, макар че бяха тествани над 4-5 пъти. Това е необичайно, само че очевидно вирусът е към момента непредсказуем. Имаме футболист, който го е карал към този момент един път, а в този момент още веднъж е инфектиран. Също по този начин имаме обиден от треньорския екип, който е имунизиран и имаше 12 000 антитела при норма над 1000 да бъде предпазен, само че все пак го кара и то доста тежко. Няма усет, няма аромат, има температура, подсмърча, не се усеща добре, макар че е два пъти имунизиран ".

Гьонов разгласи, че " ЦСКА 1948 " е почнал търсенето на нов треньор. До края на сезона обаче тимът ще бъде воден краткотрайно от Тодор Киселичков. " В последна сметка господин Киселичков има един късмет. Ако добре се показа, може и следващата година да има водеща роля в тима ", разяснява изпълнителният шеф на клуба.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР