ЦСКА 1948 на Цецо Найденов-Ефбета представи новия си треньор Любослав

...
ЦСКА 1948 на Цецо Найденов-Ефбета представи новия си треньор Любослав
Коментари Харесай

ВИДЕО Любо Пенев влезе остро на Ганчев още при първата си изява като треньор при Цецо Ефбета

ЦСКА 1948 на Цецо Найденов-Ефбета показа новия си треньор Любослав Пенев. Ел Голеадор съобщи, че задачите на „ алените ” са високи, а той е спокоен, че нещата ще се получат.

„ За мен е значимо, че тимът желае да се развива, да надгражда, има високи цели. Има място за развиване. Това е значимо за треньора – да бъде на по-високо равнище всяка година. Целите на управлението са високи, а моите са още по-високи. На тимовете си слагам най-високите цели. Много е значимо футболистите да играят с мисълта за победа, да имат нрав на спечелили. Мачовете и тренировките не би трябвало да са в ниска динамичност. Това ще се реализира и ще имаме прелестни резултати ”, сподели Пенев.

„ Щабът ми е същият, с който работих в последните месеци. Искам да работя с високи цели, би трябвало да има конкуренция и да работят под футболно напрежение. Започват 11, по-късно ще има смени, другият мач може и друга група. Ще създадем сериозна подготовка и от първия мач би трябвало да се представяме добре. Къса е почивката, само че ще почиват повече за Коледа ”, добави той.

„ Наясно съм с всичко, все пак работим по тези въпроси. От през днешния ден започваме медицински прегледи, 4 дни, по-късно отиваме на подготовка в Банско. В трансферен интервал сме, ще има информации. Ще продължим да залагаме и на българи, няма да се отхвърляме от развиването на школата. Това е значимо и държим на школата. Селекцията ще е съгласно опциите. Най-важен е профилът на футболистите и къде ще са потребни. Очакваме нужното и тъкмо развиване на тези футболисти ”.

„ Договорът е за две години, с малко повече пълномощия. Първият тим е явен, само че и отговорности към втория, третия тим и школата. Нещата ще се получат. Спокоен съм, нямам терзания ”, съобщи Пенев.

Чичовото се върна и към тематиката за раздялата си с ЦСКА на Ганчев в края на предходната година. Той показа, че не изпитва никакво оскърбление след раздялата. Пенев обаче посочи, че е срещнал непризнателност от Ганчев, макар че за 3 месеца е приключил съвършено своята работа.

Специалистът добави, че по този начин наречените от Гриша Ганчев " кибици от Дървеното " са повода той да е притежател на ЦСКА и сега.

„ Как да реагират почитателите на ЦСКА? Убеден съм, че ще са позитивни. След като не съм желан в един клуб, няма по какъв начин да работя там. Вие следите футбола. Това е ясно и тъкмо. Аз бях изпъден, да се връщам ли 10 месеца обратно. Решението на управлението, не беше най-хубавото. Аз съм експерт, обичам футбола и да работя. Не виждам причина някой да се сърди. Преди 10 месеца някой отбрани ли ме в 12 през нощта? Там най-важните решения се взимат сред 12 и 3 през нощта. Някой отбрани ли ме? Някой да ме е издържал? Това си е моя работа. След като не ме желаят, аз се оправям самичък ", стартира Пенев по тематиката. 

" Няма оскърбление. Всеки си носи отговорност. Тези, които са ме изгонили, да си носят отговорност. За 3 месеца направих невъзможното. Те не съумяха да го създадат с нито един треньор. Какво стана преди 10 месеца? Аз съм със самочувствие, че съм си приключил работата. Поемам тима, имаме 9 дни за подготовка. Играем полуфинал против Лудогорец, съвършен мач, печелим и Купата. Изиграваме плейофа по отговарящ метод. Перфектно свършена работа. В един миг инерцията свършва ".

" Феновете са наясно, че това е едно режисирано изявление на Гриша Ганчев. Първата тематика, доста значима от това изявление, че след лагера в Банско тези щяха да спукат топката, отговорен мисля,ч е е треньорът (бел. ред. - засяга Стойчо Младенов). Следващата е за след лагера в Турция. Връщам се преди 10 месеца, когато същите футболисти без новите попълнения завършихме съвършено шампионата и спечелихме купата. Ако по-късно има хора, които не знаят по какъв начин да си правят работата, е обособена тематика. Вярвам в методиката си и философията, която имам. Така ще бъде и в този момент. Отговорните за тези неточности са старши треньорът тогава Младенов и кондиционния треньор, който всички футболисти не желаят, само че той е безконечен на Армията. За двете неточности, които показва в изявлението си Ганчев ”. 

„ За да сме ясни и точни, тук приказваме за два клуба. Как се споделят тимовете, които визираме? Единият тим се споделя ЦСКА – София, другият ЦСКА 1948. По мотив на почитателите се споделя в това изявление „ кибиците от Дървеното ”. Без тези „ кибици от Дървеното ” Гриша Ганчев нямаше да е в ЦСКА. Човекът, който даде изявлението, уточни дребна част от проблемите, които имат. Вече няколко пъти им спасих неверното ръководство и неправилните решения. Само за 3 месеца. Какво получавам? Неблагодарност ”. 

На конференцията присъстваше и новият треньор на втория тим Валенин Илиев, който изрази готовността си за работа: „ Завръщам се оптимално стимулиран, с голямото предпочитание да работя със съществени хора и да се развиваме. Спокоен съм, стимулиран съм и мощно се надявам, че и първият, и вторият тим ще издържим и с манталитета на победител ще вървим нагоре “.

„ Може би би трябвало да обърнем по-голямо внимание, давайки повече време и да имаме самообладание към младите българи. Смятам, че това може да се поправя в българския футбол и да се обръща по-голямо внимание върху самостоятелната работа на младите футболисти. Това ще помогне и за тяхното лично развиване, и за развиването на колектива “, съобщи още той.

По въпроса дали има интерес към звездата на отбора Ивайло Чочев, изпълнителният шеф Добрин Гьонов разкри: „ Иво е един от най-хубавите български футболисти и непрекъснато има интерес към него. Ние сме определили една цена за него. Според последните анкети той е най-хубавият български халф. Нормално е, когато получим оферта, която удовлетворява клуба, да го пуснем. На този стадий оферта за Чочев няма. От България нямаме предложения. От чужбина имаме запитвания за трима от младите ни футболисти “.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР