Цивилни полицаи задържат Кристиян Христов минути преди обявената от него

...
Цивилни полицаи задържат Кристиян Христов минути преди обявената от него
Коментари Харесай

Компромати, подкупи и записи: Свидетел беше арестуван, преди да проговори пред медиите

Цивилни служители на реда задържат Кристиян Христов минути преди оповестената от него конференция. Видео фрагменти от случката виждаме единствено по bTV. Отвеждането на героя от „ Осемте джуджета “ е по искане на Софийската районна прокуратура, сподели вътрешният министър.

Единствено bTV разполага с фрагменти от ареста на Кристиян Христов

„ С огромни букви беше написано „ НЕЗАБАВНО доведете лицето за изясняване на процесуално следствени дейности “, сподели пред bTV вътрешният министър Иван Демерджиев.

Кристиян Христов е отведен за разпит по формираното следствие за насила над предприемачи, по което е търси и Петьо Петров, прочут с прякора Еврото. Той е освободен на същия ден, само че досега не е давал изказвания.

Снимка: btvnovinite.bg

Междувременно е упрекнат в противозаконни заснемания, оповестиха от Софийската районна прокуратура. Часове преди несъстоялия се негов брифинг обаче Христов се свърза с bTV и изиска да даде изявление от отдалеченост

„ Аз съм Кристиян Христов. Станах прочут около абсурдът „ Осемте джуджета “. Притеснявам се за здравето и живота си. Вие бихте могли да дадете публичност, тъй като би могло да се случи по този начин, че да ме арестуват, да ми образуват доста каузи и по-късно към този момент ще бъде доста късно да споделя какво в действителност се е случило “. Така стартира разказът Кристиян.

Той се връща обратно с към 7 години, когато се срещнал с тогавашната брачна половинка на Петьо Петров - Любена. По думите му той е бил вербуван да взе участие в „ платени контрапротести “.

„ Бях студент в НСА. Дойде при мен един мой другар, който ми е адаш и ме попита дали желая да вземам участие в митинг. Аз попитах защо е този митинг. Тогава беше за правосъдни промени. Протест, проведен от Любена Петрова, т.е. това беше контрапротест на митинга на Правосъдие за всички… Правосъдие за всеки..,  не си припомням, кой от митингите беше. Има няколко митинга, в които съм взел участие, в това число и в митинга пред Висш съдебен съвет против „ агнешките главички “. Това са митинги, проведени от Любена Петрова. Срещу възнаграждение. Парите, за които аз участвах, бяха по към 100 – 150 лева за митинг “, споделя мъжът.

Снимка: btvnovinite.bg

По време на упоменатите събития през 2015 година гласност доби сдружението на Павлова – „ План Б “, което участваше в демонстрации против тогавашния министър на правораздаването Христо Иванов. По това време брачният партньор на Любена към този момент е пенсиониран следовател. Христов споделя, че последователно се сближил със семейство Петрови. И почнал да извършва техни задания като „ момче за всичко “. Първо – за пари, а след това – „ по насила “.

„ Мойта шефка в действителност беше Любена Петрова. Петьо Петров в действителност хапваше, пийваше, прибираше се и си лягаше. Имахме в офиса на „ Позитано “ един чиновник, правист беше момчето… Тя се съмняваше в него, че той е изменник. Един ден пристигна при мен и ми сподели, желая да пребиеш въпросното момче, да му счупиш краката. Аз споделих, че няма по какъв начин да го извърша това нещо, тя тогава ми съобщи – твойте или неговите крайници, ти избираш. След още куп закани, аз се съгласих да го провеждам това нещо. Намерих момчета, които го свършиха. Свършиха това нещо, пребиха го.

Организирах запалването на завод за дограма в Зелен Дол, община Благоевград. Успешно мина това нещо, момчетата също мога да се свържа с тях, които направиха това, също бяха заплашвани, както и аз неведнъж бях заплашван. Опожариха въпросния завод за дограма “, признава Кристиян Христов.

За пожара в посочения завод през 2018 година има медийни изявления. bTV се свърза със притежателя на цеха, който съобщи, че към този момент няма да разяснява казаното от Христов. А момчето за всичко продължава да разказва задания, които по думите му Любена го карала да извършва:

„ Снимах всякакви хора, като тя ми обясняваше, че това са хора, които са сбъркали и така нататък В следствие... аз дочух, че фотографирам магистрати, политици, и чиновници на Министерство на вътрешните работи. Снимам ги в срещи, които не би трябвало да са. Започнах да вървя и в ресторант „ Осемте джуджета “ с нея… Там аз и други момчета станахме очевидци на многократните визити на Иван Гешев, преди да бъде определен за основен прокурор, на други магистрати, които не мога да назова по име, само че като ги видя ще се сетя “.

Любена Павлова е дала изявление за Антикорупционния фонд

Христов споделя, че във ВИП помещението на ресторант " Осемте джуджета " е имало инсталирана скрита камера, която засмемала срещите на Любена и Петрьо с магистрати, както и " заплащания " към магистрати. Детайли и имена сега на извършеното изявление Христов не даде с обещанието, че тях ще разкрие " по-късно ".  

Така идва моментът, когато Петрови предложили на Христов да му трансферират асансьорните сдружения на предприемача Златанов, споделя той – против към 30 000 лева През 2020 година пред Антикорупционния фонд Златанов разказа прехвърлянето като част от скица за наложително изземване на бизнес.
На формираната преди няколко години прокурорска инспекция по случая Кристиян е разпитан.

„ Дал съм неверни показания отново  под напън, лъжесвидетелствал съм под напън. Защото ще умра, тъй като нещо ще се случи с мен, тъй като няма да дремя умерено и куп други закани “, твърди той.

Пред bTV Кристиян Христов повтаря, че изнесеното дотук не е всичко и дава обещание да опише още обстоятелства в бъдеще. Часове по-късно афишира конференция, а преди да я реализира, е арестуван и отведен.

bTV потърси и някогашната брачна половинка на Петьо Петров – Любена Павлова, дамата, която Кристиян уточни като главен провинен за насила и закани против него. Поканихме я да отговори на изказванията на мъжа за платени митинги и поръчки за побой и палеж. След няколко диалога по телефона, Любена се съгласи само да бъде представена.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Кристиян Христов е нищожен човек, който беше и продължава да е момче за всичко на Петьо Петров. Той лъже. През 2017 година аз родих дете и се посветих на него. Несериозно е Христов да твърди, че една петдесет килограмова жена го е заплашвала да прави каквото и да било. Смятам, че Кристиян е принуден от някогашния ми брачен партньор да нападна мен, откакто към този момент описах в изявление за схемите му “, споделя в своя отбрана някогашната брачна половинка на Петьо Петров.

Пред Антикорупционния фонд тя направи втора серия разкрития за практиките в правосъдната система

Става дума за изявлението на Любена за Антикорупционния фонд . Първата му част бе излъчена на същия ден, когато и Христов потърси bTV и опита да даде брифинг пред всички медии. Тя  говори основно против някогашния си мъж – Петьо Петров, за времето до 2020 година, когато управлявали ресторант „ Осемте Джуджета “. Посочва го като основно настоящо лице в схеми за заграбване на бизнес и компромати. Споменава и за писмото до основния прокурор Иван Гешев, с което преди седмици той бе поканен да подаде оставката си.

„ Прочетох писмото, което е изпратено на основния прокурор. Там до 10 ч. да си подаде оставката какво беше? Седял самичък на ръба на скалата, па Мечо Пух... Това са изрази, които Петров употребяваше по 5-6 пъти дневно и в това писмо аз зървам него, това няма вид да е писано от различен човек “ споделя в изявленията за Антикорупционния фонд Любена.

Така Кристиян и Любена – две фигури от кръга на търсения Петьо Петров, проговарят едновременно. Време на изострен спор сред двама висши прокурори у нас – основния прокурор Иван Гешев и зам.-главния  Борислав Сарафов. Единият воин от „ Осемте джуджета “ свидетелства против Гешев, другият – против Сарафов.

„ Иван Гешев, когато е идвал, а и други, съвсем всякога си е тръгвал с торбички, в които носи нещо. Г-н Сарафов аз персонално не съм го виждал в заведението “, споделя Христов.

Обратното твърди Любена: „ Гешев не е идвал в ресторанта “. А за Сарафов споделя: „ Идваше постоянно, един – два – три пъти седмично, аз не съм седяла там по през целия ден, само че идваше постоянно. Рядко със фамилията си. Не са идвали поради хубавата храна. Идваше по работа. Идваха за пари, дали да оставят, дали да вземат “.

Той съобщи, че появилите се фотоси с Пепи Еврото, са от миг, в който е трябвало да се срещне с Гешев

bTV потърси за коментар упоменатите двама висши магистрати. По телефона зам.-главният прокурор Сарафов назова думите по собствен адрес „ клевета “: „ Всичко което тя споделя е плод на дълбоката колаборация сред Любена и Иван Гешев. Очевидна е фиксацията върху мен. На тези фотоси, на които ме насадиха… отивайки там по покана на Гешев – аз отивам там по покана на Гешев, който споделя, „ ела да се забележим “…  Аз отивам там с госпожа си и дребния си наследник, мислите ли, че бих отишъл там със брачната половинка си и с моя дребен наследник.
bTV предложения за отговори и Иван Гешев. На форума, отдаден на трансграничната престъпност в Бургас основният обвинител отхвърли да разяснява изказванията, че е посещавал заведението на Петьо Петров. На последвала неофициална среща с публицисти той отговори, изтъквам „ Ресторантите са доста по-безопасно място от бомба на пътя “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР