Циклонът Габриел, който връхлетя Нова Зеландия в началото на тази

...
Циклонът Габриел, който връхлетя Нова Зеландия в началото на тази
Коментари Харесай

Циклонът „Габриел“, който връхлетя Нова Зеландия, взе жертви

Циклонът Габриел, който връхлетя Нова Зеландия при започване на тази седмица, е предизвикал гибелта на трима души , съобщи Франс прес, като се базира на управляващите.

Тяло било намерено на мястото, където пожарникар липсващ при сриването на къща в региона на Окланд - най-многолюдния град в страната. Още двама индивида са починали на Северния остров.

Циклонът донесе проливни дъждове и бурни ветрове в нощта на понеделник против вторник. Той аргументи наводнения и свлачища на Северния остров, на който живее три четвърти от петмилионното население на Нова Зеландия.

Около 10 500 души са били принудени да изоставен домовете си.

140 хиляди индивида са останали без ток. Електрозахранването обаче последователно е възстановявано.

Днес новозеландските управляващи споделиха, че най-лошото към този момент е отминало, само че предизвестиха, че към момента има заплаха. Те започнаха да вършат оценка на размера на вредите в изолираните градове, където придошлите води отнесоха пътища и прекъснаха връзките.

Извънредно състояние е оповестено в цялата страна за една седмица.

Циклонът Габриел е " най-мощното метеорологично събитие в Нова Зеландия през този век ", сподели министър председателят Крис Хипкинс.

Министърът за ръководството на рецесии Киърън Маканълти додаде, че " това е огромно злополучие ". Ще са нужни " доста седмици ", с цел да се възстановят засегнатите региони, предвижда той и предизвести, че " пътят е дълъг ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР