ЦИК заличи гласовете на 108 хиляди избиратели, упражнили законно правото

...
ЦИК заличи гласовете на 108 хиляди избиратели, упражнили законно правото
Коментари Харесай

Сиди: ЦИК заличи гласовете на 108 хиляди избиратели

ЦИК заличи гласовете на 108 хиляди гласоподаватели, упражнили законно правото си на глас, написа на станицата си във Facebook Александър Сиди, съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация.

" 4,5 % гласове „ Не поддържам никого “ са извадени от графата „ действителни “ и направиха допустимо влизането на Има Такъв Народ в 49-ото Народно събрание ", отбелязва политикът.

По думите му 34 години след прехода в България към момента има „ някогашни хора “.

" Това е тъжната равносметка, която ние от Вътрешна македонска революционна организация можем да създадем след обзор на резултатите от изборите на 2 април, оповестени на формалния уебсайт на Централната изборна комисия. Този израз е бил употребен от комунистическата власт за хора, заличени от системата. Днес аз съм ЗАЛИЧЕН. Няма ме. Мен, моите другари, както и още 108 000.(…) На последните парламентарни избори, аз в осъществяване на Изборния кодекс, по който гласуването в България е наложително, изпълних задължението си и гласувах. Гласувах с „ не поддържам никого “. Като мен направиха още 108 000 души. Валиден избор. Действителен. Точно както за глас за която и да е политическа партия. Че гласът ми е автентичен категорично е записано в чл.109, ал.1 т.9 от ИК ", пояснява своята позиция, оповестена във Facebook съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди. Той прецизира, че това е служебно изтриване, което действително обезсмисля изборния развой.

Ето и цялостният текст на позицията на съпредседателя на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди:

„ Бившите хора ”. Заличени. Хора, които държавната машина на комунистическата власт е изтривала от лицето на замята. Избивала. И заличавала всевъзможен спомен за тяхното битие. Наричала ги е „ някогашните хора ”. Този израз употребява в едно свое изявление и министъра на Министерство на вътрешните работи от смяната Рашков. Явно не е инцидентно. Днес в България още има „ някогашни хора ”. Заличени.

Днес аз съм ЗАЛИЧЕН. Няма ме. Мен, моите другари, както и още 108 000. Сто и осем хиляди души сме заличени.

На последните парламентарни избори, аз в осъществяване на Изборния кодекс, по който гласуването в България е наложително, изпълних задължението си и гласувах. Гласувах с „ не поддържам никого ”. Като мен направиха още 108 000 души. Валиден избор. Действителен. Точно както за глас, за която и да е политическа партия, че гласът ми е автентичен категорично е записано в чл.109, ал.1 т.9 от ИК….

Следвайки тази логичност, подавайки автентичен глас, то той би трябвало да бъде регистриран в изборния резултат, нали?

Но! В България доста го обичаме това НО. В методическите инструкции в края на кодекса е записано, че в действителност моят глас, автентичен по смисъла на закона, се изважда от броя на действителните гласове. Няма го. Заличава се. Аз не живея като съзнателен гласоподавател. Като жител, извършил задължението си да гласоподавам.

Обаче моят глас, както и гласа на 108 хиляди души прави разлика. Огромна. Ето образец:

" Всички действителни гласове на изборите на 2 април са 2 633 469. 4 % от тях са тъкмо 105 339 гласа. Това е бариерата за влизане в Народното събрание. Последната политическа партия класирала се за влизане в Народното събрание има тъкмо 103 965 гласа. Или 1373 гласа под бариерата. Но! Както споделих, постоянно има едно НО… Заличавайки моя автентичен глас, както и на още 108 хиляди души, бариерата към този момент е 100 980 гласа и последната партия я прескача умерено с три хиляди гласа.

И тук не става въпрос за Има Такъв Народ. Такива са методическите инструкции. По същия метод на последните европейски избори беше свалена бариерата и Радан Кънев се промуши в Европейския парламент. Отново премахвайки гласовете “не поддържам никого ”…

Това съгласно мен е безумство. Гласуването е наложително. Законът ти разрешава да гласуваш с „ не поддържам никого ”. Отиваш до урната, гласуваш. Изпълняваш дълга си. И по-късно служебно те … заличават!

Говорим по какъв начин изборната интензивност е ниска, само че в това време заличава гласовете на 4,5 % от гласувалите! Следващият път не ни призовавайте до урните, няма смисъл. Направо обявете резултатите! "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР