ЦИК даде инструкции на Общинската избирателна комисия в София как

...
ЦИК даде инструкции на Общинската избирателна комисия в София как
Коментари Харесай

ЦИК даде указания как да се действа при проблеми с машинното гласуване


ЦИК даде указания на Общинската изборна комисия в София по какъв начин да се работи при проблеми с машинното гласоподаване. 

По-рано стана ясно, че от ОиК чакат инструкции по съответни проблеми в някои изборни секции в столицата - бюлетините или излизат смачкани, или въобще не се отпечатват. Много от гласоподавателите са алармирали също по този начин, че са натиснали на машината избора да гласоподават и за двата типа кмет – столичен и на регион, а в следствие е излязла единствено едната квитанция. 

„ В случай, че след гласоподаване на гласоподавател машината отпечата не цяла квитанция, или пък излезе смачкана, или въобще не отпечата квитанция, се сформира констативен протокол, който дружно с дефектната бюлетина би трябвало да се приложи към протокола на Секционната изборна комисия, а на гласоподавателят да му бъде дадена опция да гласоподава още веднъж, било то с хартиена бюлетина или с машина.  В случай, че в изборната кутия за машинно гласоподаване се откри бюлетина, която е празна или не може да се откри желанието на гласуващия, още веднъж ще бъде формиран протокол от Секционната изборна комисия ”, се споделя в напътствията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР