„Цифровите технологии завладяха нашето всекидневие до такава степен, че вече

...
„Цифровите технологии завладяха нашето всекидневие до такава степен, че вече
Коментари Харесай

Радев: С вашите програми залагате не просто техническия прогрес, а модела на поведение на хората

„ Цифровите технологии превзеха нашето ежедневие дотам, че към този момент рядко се замисляме, че вътре има комплицирано програмно обезпечаване и то е написано от човек - подобен като вас ". Това съобщи президентът Румен Радев през днешния ден в Аулата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски ", където се състоя тържественото разкриване на първата Европейска младежка олимпиада по информатика. Международният конгрес, който се организира под патронажа на българския президент, има за цел да насърчи интереса към осведомителните технологии и да подтиква спортното програмиране измежду младежите. Участие в елитното съревнование ще вземат възпитаници от над 20 държави-членки на Съвета на Европа.

Президентът прикани младежите в никакъв случай да не не помнят голямата отговорност, до момента в който възнамеряват създаваните от тях комплицирани логаритми. „ С вашите стратегии залагате не просто техническия напредък, а модела на държание на хората, вие моделирате бъдещето, публичните връзки, а това е голяма отговорност ", съобщи президентът.

Като пожела на всички участници сполучливо показване, безстрашие и нови хрумвания, президентът Румен Радев даде началото на първата Европейска младежка олимпиада по информатика. Сред гостите, които участваха на тържественото събитие бяха еврокомисарят с сектор „ Цифрова стопанска система и общество " Мария Габриел, министърът на образованието Красимир Вълчев, проф. Красимир Манев - президент на Международната олимпиада по информатика (IOI), стотици студенти, преподаватели и участници.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР