Церемонията се състоя в сградата на Областната администрация и на

...
Церемонията се състоя в сградата на Областната администрация и на
Коментари Харесай

Двама старши офицери от българската армия бяха удостоени със знака на областния управител на Русе

Церемонията се състоя в постройката на Областната администрация и на нея почетното отличие бе връчено персонално от Анатоли Станев на началника на Военно окръжие I степен – Русе подполковник Васил Петров и началника на гарнизона и пълководец на военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев.

Почетният знак се присъжда за висок професионализъм, безрезервност и чудесно партньорство сред институциите, както и за сполучливо съдействие и поддръжка в взаимните действия. „ За мен е чест да бъдем през днешния ден дружно. Благодаря ви за отдадеността, с която работите. Тези оценки са заслужени самопризнания за вашата почтена работа във въоръжените сили и към обществото “, съобщи Станев.

Подполковник Павлин Илиев е роден през 1979 година и е ученик на Националния боен университет „ Васил Левски “ във Велико Търново и Военна академия „ Георги Раковски “. Той и екипът му са реагирали мигновено в условия на разнообразни изключителни ситуации на територията на района. От тяхна страна е оказвано цялостно подпомагане на всички органи на държавната и локална власт при наводнения, пожари и в усложнена зимна конюнктура. С присъединяване на гарнизона се организират и голям брой събития, целящи опазването на българските обичаи и насърчаването на младите да изберат военната специалност.

Подполковник Васил Петров е роден през 1976-а и приключва Висшето военно въздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ в Долна Митрополия, където специализира в областта на авиационното съоръжение на летателните апарати. Впоследствие придобива и магистърска степен от Военната академия в София. Подполковник Петров е шеф на Военното окръжие в Русе от 1-и септември тази година, а преди този момент е бил негов заместник-началник. Работил е дълги години в авиобаза „ Безмер “. С негово подпомагане са осъществени редица мероприятия в района. Сред тях са откриването на Паметника на Васил Левски, слагането на паметна плоча по случай 140-ата годишнина от основаването на военните окръжия в България, както и провеждането на акцията „ Бъди боец “. Преди по-малко от месец русенското военно окръжие се показа почтено и на чудесно равнище и в първата по рода си акция за набиране на военнослужещи в подножието на връх „ Шипка “, където бяха показани съвсем всички родове войски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР