Церемония по приемственост в изпълнителната власт ще се състои днес

...
Церемония по приемственост в изпълнителната власт ще се състои днес
Коментари Харесай

Церемония по приемственост в изпълнителната власт ще се състои в Министерския съвет

Церемония по последователност в изпълнителната власт ще се състои през днешния ден в Министерския съвет, оповестиха от държавната пресслужба.

Тя ще бъде в Гранитната зала. Предвидено е церемонията да стартира, откакто членовете на служебния кабинет положат клетва в Народното събрание. След церемонията в Министерски съвет ще последват церемонии по предаване на властта и в министерствата.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков свика изключително съвещание на Народното събрание от 09:00 ч, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Разпореждането е на съображение член 78, т.1 от Конституцията. В дневния ред е включена една точка – полагане на клетва от членовете на служебния Министерски съвет, назначен от президента.

Предложеният от президента Румен Радев за длъжностен министър председател Димитър Главчев предложи план на конструкция и състав на длъжностен кабинет на 5 април. Това стана в постройката на президентството в наличието на президента Румен Радев и представители на парламентарно показаните политически сили.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР