Цензурираха “Приятели в стрийминг платформите. Китайски стрийминг платформи цензурираха ЛГБТК-сюжетна

...
Цензурираха “Приятели в стрийминг платформите. Китайски стрийминг платформи цензурираха ЛГБТК-сюжетна
Коментари Харесай

Цензурираха “Приятели” в стрийминг платформите

Цензурираха “Приятели ” в стрийминг платформите. Китайски стрийминг платформи цензурираха ЛГБТК-сюжетна линия в известния ефирен сериал “Приятели ”. Цензурата взриви обществените мрежи.

Няколко стрийминг платформи бяха упрекнати, че са цензурирали американския сериал „ Приятели “. Шоуто потегли още веднъж тази седмица в Китай, само че се оказа, че сериите са изменени, изключително в сюжети, засягащи ЛГТБ подиуми и въпроси.

Фенове се оплакаха, че са изтрити цели моменти, в това число с някогашната брачна половинка на Рос – Каръл, която заживява с жена. Изтрити са и епизоди, в които има целувка с персонажи от същия пол. До момента нито една от платформите на Tencent, Bilibili, Youku на Alibaba и Sohu, iQiyi не е дала отговор обществено на обвиняванията.

Шоуто дебютира на китайските стрийминг платформи Sohu video и iQiyi през 2012 година без никаква цензура.

„ Приятели “, в който вземат участие Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиза Кудроу, Мат Лебланк, Матю Пери и Дейвид Шуимър като шестима другари, живеещи в Ню Йорк, е извънредно известен в Китай с извънредно лоялни почитатели.

„ Приятели “ се снима от 1994 до 2004 година за шестима другари, живеещи в Ню Йорк. Актьорите Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиза Кудроу, Мат Льо Блан, Матю Пери и Дейвид Шуимър имат голяма известност в Китай, където даже има придвижване с почитатели на сериала.

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР