Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ CDC

...
Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ CDC
Коментари Харесай

В САЩ вече очакват началото на сезона на RSV инфекциите

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати CDC предизвестиха, че чакат началото на сезона на инфекциите с респираторно-синцитиален вирус (RSV) при дребни деца в близко време, защото към този момент се следи растеж на тежките случаи в някои райони на страната като щатите Флорида и Джорджия.

„ Регионалните нараствания нормално предсказват началото на сезона на RSV на национално равнище, към този момент следим нараснала интензивност на RSV, която ще се популяризира през идващите 2-3 месеца “, се показва в изказване на CDC.

Според специалистите нарастването в края на лятото евентуално допуска, че RSV още веднъж попада в характерен сезонен модел след няколко години на извънредно ранна вирусна интензивност заради Коронавирус пандемията.

Само за първите две седмици на август делът на хоспитализациите, свързани с RSV, се е нараснал от 2 на 100 000 деца на възраст 4 и под 4 години до 7 на 100 000, сочи анализът на CDC. По-голямата част от тези хоспитализации са били при бебета на възраст под 1 година.

Всяка година инфекциите с RSV са причина за близо 2 млн. визити при доктор, до 80 000 хоспитализации и до 300 смъртни случая при деца на възраст под 5 години, означават още от центровете.

CDC поучава лекарите да имат подготвеност за имунизиране на дребни деца и бебета, а по този начин също и да се ориентират към имунизиране на бременни, защото бе потвърдено, че RSV ваксина, която се ползва през време на бременността, която може да даде отбрана на техните новородени през първите шест месеца от живота.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР