Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC)

...
Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC)
Коментари Харесай

САЩ и СЗО следят нова линия на вируса, който причинява COVID

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC) обявиха в четвъртък, че наблюдават нова, мощно мутирала линия на вируса, който предизвиква COVID-19, предава Ройтерс.

Линията е наречена BA.2.86 и е открита в Съединените щати , Дания и Израел, сподели CDC в обява на платформата за известия X.

" Докато научаваме повече за BA.2.86, препоръките на CDC за отбрана от COVID-19 остават същите ", сподели организацията.

Световната здравна организация (СЗО) по-рано в четвъртък сподели в обява на обществената мрежа X (бившият Twitter), че е класифицирала BA.2.86 като " вид под наблюдаване " заради огромния брой разновидности, които носи.

СЗО сподели, че до момента са докладвани единствено няколко последователности на разновидността от няколко страни.

Новата линия, която има 36 разновидности от преобладаващия сега XBB.1.5 вид на Коронавирус, " се връща към по-ранен клон " на вируса , изясни доктор С. Уесли Лонг, медицински шеф по диагностична микробиология в Houston Methodist.

Той сподели, че остава да се види дали BA.2.86 ще може да се конкурира с други варианти на вируса или ще има някакво преимущество при отбягване на имунните отговори от предходна зараза или имунизация.

Ранният разбор демонстрира, че новият вид " ще има идентичен или по-голям излаз от XBB.1.5 от антитела, провокирани от разновидности преди Омикрон и първо потомство Омикрон ", сподели Джеси Блум, вирусолог от Раковият център Фред Хътчинсън.

Подвариантът на Omicron XBB.1.5 е вариантът, към който са ориентирани имунизациите в идните бустерни ваксини против Коронавирус. 

Блум отбелязва, че най-вероятният сюжет е, че BA.2.86 е по-малко портативен от актуалните преобладаващи разновидности , тъй че в никакъв случай не се популяризира необятно, само че са нужни повече данни за поредност.

" Най-голямото ми безпокойствие би било, че това може да докара до по-голям скок в случаите от това, което видяхме в последните талази ", сподели доктор Лонг. " Бустерите отново ще ви оказват помощ да се преборите с Коронавирус като цяло. "
 СЗО: Новият вид на COVID-19
СЗО: Новият вид на COVID-19 " Ерис " не наподобява по-опасен от другите варианти

Нови ваксини против вируса се чакат до месец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР