Централното управление на Агенцията по вписванията е обжалвало решението на

...
Централното управление на Агенцията по вписванията е обжалвало решението на
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията обжалва решението на съда за Панаира

Централното ръководство на Агенцията по вписванията е обжалвало решението на окръжния съд в Пловдив, с което беше позволено вписването на договорката за придобиването на варненските акции в панаира от предприемача Георги Гергов.
Прочетете още
Решението на арбитър Симеон Захариев е от началото на седмицата и той постанови, че е дефинитивно. Делото беше по тъжба на Георги Гергов посредством компанията „ Пълдин Туринвест “ против отхвърли за регистриране в Търговския указател на увеличението на капитала ѝ с акциите на община Варна в Пловдивския панаир.

От Агенцията се базират на член 25, алинея 4 от Закона за комерсиалния указател. Този текст споделя следното: " Съдът преглежда жалбата в състав от един арбитър в закрито съвещание по реда на глава двадесет и първа " Обжалване на определенията " от Гражданския процесуален кодекс. Решението на съда предстои на обжалване в 7-дневен период от съобщаването му на жалбоподателя и на организацията пред съответния апелативен съд, чието решение е дефинитивно ".

Този текст дава право и на двете страни да апелират пред апелативния съд и Агенцията се възползва от него, обясниха от институцията.

Според адвокати при дефинитивно решение няма какво да се апелира, само че юрист Веселина Александрова, общински консултант от " Демократична България " в Пловдив твърди, че това не е по този начин.

" Агенцията по вписванията се базира на правосъдна процедура. Четиримата водачи на обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " се обърнаха към институцията, като приложиха правосъдна процедура, съгласно която Агенцията е страна в този развой и има право да си отбрани отхвърли до последна инстанция ", сподели Александрова пред 24 часа. По думите й арбитър Симеон Захариев се е позовал на друга правосъдна процедура, съгласно която Агенцията по вписванията не е страна и не може да апелира.

" Казусът с Пловдивския панаир е задоволително публично значима тематика, с цел да се мине през всички вероятни инстанции и да се сътвори правосъдна процедура ", уверена е Александрова.

В Апелативния съд в Пловдив няма формирано дело по проблема с панаира.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР