Централното командване на въоръжените сили на САЩ заяви, че в

...
Централното командване на въоръжените сили на САЩ заяви, че в
Коментари Харесай

САЩ твърдят, че въпреки обещанието да не го правят, хусите са нападнали китайски танкер

Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати съобщи, че в събота сутринта силите на хусите " са изстреляли четири противокорабни балистични ракети по " Хуан Пу ".

В 16:25 ч. локално време " е засечена пета балистична ракета, изстреляна по " Хуан Пу " ", оповестява още Централното командване, като отбелязва, че плаващият под панамски байрак и благосъстоятелност на Китай транспортен съд е подал сигнал за злополучие.

" Хунг Пу " е претърпял минимални вреди, а зародил на борда му пожар е бил сподавен в границите на 30 минути. Не се оповестява за жертви и корабът е възобновил курса си.

" Хусите нападнаха " Хуан Пу ", макар че преди този момент обявиха, че няма да атакуват китайски кораби ", се споделя в изказване на Централното командване.

Йеменските бунтовници хуси са споделили на Китай и Русия, че техни кораби може да плават свободно в Червено море и в Аденския залив, без заплаха да бъдат нападнати, заяви в четвъртък, 21 март, организация " Блумбърг ", представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Според източници на " Блумбърг " сделката е била реализирана на среща в Оман сред дипломати от Русия и Китай и представители на йеменската формация, означи ТАСС. На срещата делегацията на хусите, чието придвижване публично се назовава " Ансар Аллах ", е била ръководена от формалния им представител Мохамед Абдел Салам - техен представител и основен договарящ.

 

В събота американски изтребители нанесоха удари по три подземни склада за оръжие на хусите в следените от тях региони на Йемен, заяви Централното командване на Съединени американски щати.

От 7 октомври, когато радикалното палестинско придвижване " Хамас " атакува Южен Израел и провокира ответна израелска военна акция в линията Газа, хусите започнаха да атакуват минаващи през протока Баб ел Мандеб търговски кораби, които съгласно тях са свързани с Израел. Свързаната с Иран йеменска формация разгласи, че дейностите й са демонстрация на взаимност с палестинците в Газа. Нападенията на хусите против търговски плавателни съдове започнаха да зачестяват от средата на ноември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР