Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк бе определен за

...
Централният защитник на Ливърпул Върджил ван Дайк бе определен за
Коментари Харесай

Върджил ван Дайк е играч на сезона в Англия

Централният бранител на Ливърпул Върджил ван Дайк бе избран за най-хубав състезател на сезона във Висшата лига от Асоциацията на професионалните футболисти. Това се смята за най-престижната самостоятелна премия в Англия, защото спечелилият се дефинира от своите сътрудници в шампионата.

Холандският национал прави извънреден сезон за „ алените “, като е играл във всички 35 мача на отбора в лигата и е оказал помощ за постигането на 19 сухи мрежи в тях. Според мнозина Ван Дайк е с съществена заслуга за невероятния сезон, който прави Ливърпул, като отборът има 91 точки два кръга преди края и е в гневна борба с Манчестър Сити за купата.

„ Трудно ми е да опиша какво изпитвам с думи. Това е най-голямата премия, която може да получи един футболист, тъй като се дефинира от играчите, против които се изправяш всяка седмица. Изключително горделив съм да я получа “, разяснява бранителят, който победи съотборника си Садио Мане, офанзивните футболисти на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг, Бернардо Силва и Серхио Агуеро, и звездата на Челси Еден Азар за премията.

Стърлинг въпреки всичко не си потегли от церемонията в Лондон с празни ръце, откакто получи премията за най-хубав млад състезател във Висшата лига.

При дамите нападателката на Арсенал Вивиан Миедема бе избрана за номер 1, откакто означи 22 гола през сезона, с цел да донесе първа купа на лондончани от 2012-та година насам, а наградата за най-хубава измежду младите бе извоюван от нападателката на Манчестър Сити Джорджа Стануей. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР