Централният комитет на Китайската комунистическа партия има планове да награди

...
Централният комитет на Китайската комунистическа партия има планове да награди
Коментари Харесай

Китай ще награди основателите на трите интернет гиганта

Централният комитет на Китайската комунистическа партия има проекти да награди създателите на трите интернет колоса в страната „ Байду ", „ Тенсент " и „ Алибаба " за приноса им към промяната и отварянето съобщи bulgarian.cri.cn.

Основателите на „ Байду " Робин Ли, на „ Тенсент " Пони Ма и на „ Алибаба " Джак Ма са измежду 100-те претенденти, от които Централен комитет на ККП ще избере кого да удостои с тази чест.

54-годишният Джак Ма, който е член на ККП, е голяма движеща мощ за вътрешното търсене, се споделя в заявката на ККП за него. Журито изброява и достиженията му, измежду които са мрежата за мобилни заплащания посредством интернет и системата за логистика, самостоятелната изследователска и развойна активност на „ Alibaba Cloud " и международната електронна платформа за търговия (eWTP). „ Под негово управление Алибаба се подреди измежду първите 10 компании в света във връзка с пазарната стойност, което направи Китай водещ състезател в интернационалната електронна търговия, интернет финансите и изчислителните облаци, увеличавайки броя на бизнесмените и започващите компании ", се показва още за Джак Ма.

100-те претенденти са от елита от всички сфери на живота, в това число бизнесмени, партийни чиновници, икономисти, учени, астронавти и актьори. Повечето от тях са членове на ККП, а някои като Робин Ли и Пони Ма са непратийни.

Яо Мин, който е някогашен професионален баскетболист, и Лан Пин, някогашна волейболистка и сегашен треньор на националния тим по волейбол, също са в листата.

До 30 ноември жителите могат да дадат своите мнения по отношение на претендентите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР