Централните части на големите градове в Нидерландия опустяха днес заради

...
Централните части на големите градове в Нидерландия опустяха днес заради
Коментари Харесай

Локдаунът, обявен от днес за утре, опустоши улиците в нидерландските градове

Централните елементи на огромните градове в Нидерландия опустяха през днешния ден поради ненадейно прелюдия локдаун, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Ройтерс отбелязва, че цялостното затваряне е било наложено поради бързото разпространяване на новия вид Омикрон на ковид и е объркало още повече проектите на хората за Коледа.

Премиерът Марк Рюте разгласи едвам нощес, че постанова локдаун, считано от през днешния ден. До 14 януари в Нидерландия ще бъдат затворени всички магазини без питателните, а също по този начин заведенията за хранене, фризьорските салони, фитнесите, музеите и други публични места.

В Ротердам полицията употребява водни струи, с цел да разпръсне група от към 1000 души, които се бяха събрали пред стадиона на локалния футболен клуб Фейенорд преди дербито с огромния противник Аякс.

Няколко индивида бяха арестувани, откакто по полицията и клубния рейс на гранда от Амстердам полетяха пиротехнически произведения и бутилки.

В Нидерландия от края на предишния месец спортните събития се организират пред празни трибуни.

Новите ограничаващи ограничения, които включват и възбрана на открито да се събират повече от двама души, бяха непредвидени, а през вчерашния ден доста хора се втурнаха да се запасяват с дарове преди празниците, огромен беше и напорът към фризьорските салони.

Хотелиерско-ресторантьорският отрасъл изиска да бъде заплатен за пропуснатите изгоди.

" Затварянето на всички питейни заведения и заведения за хранене през толкоз значим месец е необикновено мъчително и трагично. Нуждаем се от отплата и проект за излизане от тази обстановка ", съобщи нидерландската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

 Светът се втурна към нови ограничавания в опит да се защищити от Омикрон Виж още

След като през ноември в Нидерландия беше въведен вечерен час, броят на инфектираните понижа от рекордните нива, които беше достигнал. Случаите на Омикрон обаче нарастват бързо и се чака новият вид, разпознат в Южна Африка преди по-малко от един месец, да стане преобладаващ в страната до края на годината.

Нидерландските лечебни заведения от седмици са отменили плановия банкет, с цел да не им свършат леглата предвид на огромния брой пациенти с коронавирус.

Също през вчерашния ден държавното управление разгласи, че ще форсира програмата за реваксинация на популацията, т.е. за слагане на бустерни дози.

Над 85 % от пълнолетните нидерландци са изцяло имунизирани против коронавирус. По-малко от 9 на 100 обаче са с сложена бустерна доза - един от най-ниските дялове в Западна Европа, отбелязва Ройтерс.

Междувременно хиляди хора стачкуваха спокойно в столицата на прилежаща Белгия - Брюксел, за трета поредна неделя. Демонстрациите са срещу затегнатите ограничения в страната против разпространяването на ковид, съобщи Асошиейтед прес.

По улиците на града има засилено полицейско наличие предвид на това, че на предходни демонстрации се стигна до принуждение, като имаше ранени и задържани.

Участниците в митинга, някои от които носеха плакати с надписи " Свободна зона " и " Достатъчно ", разкритикуваха настойчивите рекомендации на управляващите към хората да се имунизират против коронавирус. В демонстрацията се включиха и медици.

В Белгия на работещите в здравния бранш беше даден тримесечен период да се имунизират до 1 януари, в противоположен случай те са застрашени да си изгубят работата.

Протестът в Брюксел се състоя ден след сходни демонстрации в Париж и Лондон на фона на стягането на противоепидемичните ограничения в Европа поради разпространяването на новия коронавирусен вид Омикрон, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР