Централната руска банка е заложила цялата 2022 г. като период

...
Централната руска банка е заложила цялата 2022 г. като период
Коментари Харесай

Русия също с планове да тества цифрова валута

Централната съветска банка е заложила цялата 2022 година като интервал за тестване на цифровата рубла. След това ще бъде избрана пътна карта за по-нататъшното осъществяване на плана. Това разгласи на конференция първият зам.-председател на Централната банка Олга Скоробогатова, представена от.

" Въз основа на резултатите от тестването ще разберем коя пътна карта за внедряване на целевата платформа ще бъде приложена и в какъв интервал от време ", изясни тя.

До декември 2021 година регулаторът възнамерява да сътвори първообраз на платформата за цифрова рубла. Разработването на промени в законодателството е планувано за януари 2022 година, а стартирането на тестване на цифровата рубла се чака да стане през първото тримесечие на 2022 година

Банката на Русия не възнамерява да дефинира предели по салдата върху цифровите портфейли на жители и компании.

" Цялата сума, която ще бъде на цифровия портфейл, ще бъде налична в цялостен размер. И няма да бъдат избрани ограничавания за салдата на цифровите портфейли ", акцентира Скоробогатова.

На собствен ред зам.-председателят на Централната банка Алексей Заботкин не изключи, че на стадия на въвеждане на цифровата рубла ще има ограничаване, обвързвано с размера на цифровите портфейли, тъй че въвеждането на цифровата валута да става последователно. " Конкретните параметри на тези стойности ще бъдат създадени още на стадия на тестване ", добави той.

Банката на Русия също по този начин разрешава потреблението на цифровата рубла за данъчни заплащания.  В този смисъл тя ще бъде по-универсален начин на заплащане, в сравнение с парите в брой, обясни Заботкин.

В средата на октомври 2020 година Централната банка на Руската федерация показа концепцията за цифровата рубла в свой доклад. Тя ще бъде под формата на неповторим дигитален код, който ще се съхранява в специфичен електронен портфейл, а прехвърлянето на цифровата рубла от един консуматор на различен ще бъде под формата на пренасяне на цифровия код от един електронен портфейл в различен. Цифровата рубла ще бъде издадена от Банката на Русия. Собствениците на пари ще могат свободно да трансферират рубли от едната форма в другата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР