Централната избирателна комисия (ЦИК) утвърди образците на бюлетините за гласуване

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) утвърди образците на бюлетините за гласуване
Коментари Харесай

Вече има одобрен образец на бюлетините за местния вот

Централната изборна комисия (ЦИК) утвърди образците на бюлетините за гласоподаване за локалния избор на 29 октомври на свое съвещание през днешния ден. Предстои изборната комисия да ги разгласява на интернет страницата си.

Бюлетината за кмет на община съдържа наименованието на общината, както и номера на изборния регион. В лявата ѝ страна са посочени наименованията на политическите обединения, в това число на локалните обединения, опцията за самостоятелен претендент, както и „ Не поддържам никого “. Номерата на обединенията се намират в средата на бюлетината, а в дясната ѝ страна се показват трите имена на претендента от дадена групировка.

Бюлетината за общински съветници съдържа номера и наименованието на общината, полета за номерата и наименованието на политическите обединения, наименованието за локална коалиция, за името на самостоятелен претендент, в случай че е повдигнат подобен, както и алтернатива „ Не поддържам никого “. Вдясно от имената и номерата на политическите обединения има номера за гласоподаване по преференция.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР