Централната избирателна комисия (ЦИК), подпомагана от министъра на електронното управление,

...
Централната избирателна комисия (ЦИК), подпомагана от министъра на електронното управление,
Коментари Харесай

Депутатите решиха ЦИК да дава достъп до изходния код на електронната система за машинно гласуване


Централната изборна комисия (ЦИК), подпомагана от министъра на електронното ръководство, да дава достъп до изходния код и документите на електронната система за машинно гласоподаване, както и всички други софтуерни принадлежности, използвани в изборния развой.

В това число влизат още въвеждане на данни и пресмятане на резултата, на лица, посочени от партиите и обединенията, получили над четири на 100 от действителните гласове на последните парламентарни избори. Това взеха решение депутатите с част от признатите на второ четене текстове от Изборния кодекс.
 Политическа партия и Демократична България в един глас: Машинното гласоподаване беше убито
Политическа партия и Демократична България в един глас: Машинното гласоподаване беше убито

Забележителен качамак - или тежка аматьорщина, или целеустремен безпорядък

Депутатите одобриха поредност от публицистични ремонти , измежду които всяка от партиите и обединенията да могат да посочат не повече от три лица, които да имат достъп до изходния код и документи, предоставяна от ЦИК.
 Депутатите в спор за мръсните си намерения за регион
Депутатите в спор за мръсните си намерения за регион " Чужбина "

Искат чуване на шефа на ЦИК

Не бе признато предлагането на " Възраждане " ЦИК да дефинира изискванията и реда за осъществяване на видеозапис в секционните изборни комисии, без да се нарушава тайната на вота, през целия избирателен ден, в това число и при преброяването на гласовете във всички секционни изборни комисии, като видеозаписът се записва върху механически притежател, който се приобщава към изборните бумаги, техническото обезпечаване на видеозаписа се прави от Министерския съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР