Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да заличи Лена Бориславова като

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) отказа да заличи Лена Бориславова като
Коментари Харесай

ЦИК отказа да освободи Лена Бориславова като депутат

Централната изборна комисия (ЦИК) отхвърли да заличи Лена Бориславова като определена за народен представител в 49-ото национално заседание, каквото заявление тя подава по рано през днешния ден.

В края на предходната седмица изтекоха периодите за отвод от депутатско място, а ЦИК разгласи поименния състав на новия парламент след изборите на 2 април. Това е и повода, заради която комисарите отхвърлиха настояването на Бориславова. 

Заявлението остана за сведение, а членовете на Комисията спориха дали да върнат на Бориславова стимулирано писмо с отвод, като обяснят, че нямат такова пълномощие, откакто листата с определените за депутати е обнародван в Държавен вестник. Това предложение, направено от заместител ръководителя на ЦИК Цветозар Томов, не събра нужното болшинство. Така заявката остана за сведение, а Лена Бориславова е народен представител. Утре тя би трябвало да постави клетва, след което може да изиска да бъде освободена от Народното събрание със заявление до ръководителя на новият парламент. 

По-рано през днешния ден Бориславова написа в обществените мрежи, че се отхвърля от депутатското си място. 

" Няма да бъда народен представител в 49-ото Народното събрание. На мое място ще влезе изключителният експерт в областта на националната сигурност, моят сътрудник от листата на Политическа партия в 24-и МИР Петър Петров. Благодаря още един път на всички за доверието. Вярвам, че София заслужава транспарантно и европейско ръководство и ще работя дружно с всички вас, с цел да реализираме тази цел ", уточни тя.

" Вчера Изпълнителният съвет на Продължаваме Промяната взе решение, че паралелно с работата в Народно събрание, другата значима задача пред нас са локалните избори – точно поради основната роля на локалната власт за подобряването на живота на хората във всяко кътче на страната. Бях номинирана да поема координационната роля в този развой и съответно да работя за акцията и проблемите на моя роден град София. Отговорността към тази задача e голяма - тя е определяща за посоката, в която ще се развива столицата ни след години злоупотреби и пропуснати благоприятни условия. И имам вяра, че тази задача е също толкоз значима за всички, които ме поддържаха на 2 април. Затова я одобрявам с благодарност и с цялата й отговорност ", добави още Бориславова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР