Централната избирателна комисия (ЦИК) избра Информационно обслужване“ АД за изпълнител

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) избра Информационно обслужване“ АД за изпълнител
Коментари Харесай

ЦИК възлага на „Информационно обслужване“ организацията на обработката на данните от вота

Централната изборна комисия (ЦИК) избра „ Информационно обслужване “ АД за реализатор на публичната поръчка за възлагане на организацията и технологията на компютърната обработка на данните в РИК и в ЦИК от гласуването, в това число от машинното гласоподаване, и издаването на Бюлетин на ЦИК с механически притежател за резултатите от изборите за народни представители на 2 април. Това се показва в решение на Комисията от през днешния ден.  

Прогнозната стойност на социална поръчка е в размер на 5 400 000 лв. с Данък добавена стойност, се показва в решение на ЦИК от 9 март. Предоставянето на данните за протоколите на РИК се прави не по-късно от три часа след приемането от РИК и потвърждаването на последния секционен протокол, само че не по-късно от 48 часа от привършване на гласуването. 

Също по този начин, до пет часа след приемането на последния секционен протокол от ЦИК изпълнителят дава на ЦИК разпечатка с всички несъответствия на числовите данни сред базите данни, основани в РИК и в ЦИК. Изчисляването на окончателните резултати се прави не по-късно от пет часа, откакто ЦИК даде на изпълнителя взетите решения по всички разлики в данните.

Крайният период за осъществяване на работата по подготовка, оформяне за щемпел на данните от гласуването и резултатите от изборите за народни представители на 2 април, отпечатването им в бюлетин на ЦИК с резултатите от изборите, в това число и на механически притежател, и предаването им в ЦИК, е не по-късно от 12 май 2023 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР