Централната избирателна комисия ще определи състава на РИК-Перник след като

...
Централната избирателна комисия ще определи състава на РИК-Перник след като
Коментари Харесай

ЦИК ще определя състава на РИК - Перник

Централната изборна комисия ще дефинира състава на РИК-Перник откакто на състоялите се през днешния ден съвещания при регионалния шеф Емил Костадинов парламентарно показаните партии и обединения не съумяха да реализират единодушие по окончателния й състав.

В препъни камък се трансформира секретарското място в комисията. Направени бяха три предложения- от „ Българска социалистическа партия за България ” – Станка Рударска,  от Движение за права и свободи – Галина Никодимова  и от „ Изправи се! Мутри вън! “ – Явор Ангелов. До консенсус по този начин и не се стигна. Само едно беше предлагането за ръководител. От коалиция „ Демократична България “  издигнаха кандидатурата на Николай Цветков.  

Спор нямаше и за зам.- председателските места. Предложенията за тях бяха направени от коалиция „ ГЕРБ-СДС “ -  Изабел Ангелова  и от „ ИТН “-Кристиян Спириев. 

Областният шеф разгласи, че още през днешния ден ще изпрати протокола от консултациите в ЦИК. С него ще бъдат предадени всички документи  и оферти на политическите партии и обединения. РИК в Перник е 13- членна. Четирима представители в нея ще има ГЕРБ-СДС, трима- „ ИТН ”, по двама- Българска социалистическа партия за България и Движение за права и свободи и по един – „ Демократична България ” и „ Изправи се. Мутри вън ”.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР