Централната избирателна комисия подписа в петък вечерта договор с фирмата

...
Централната избирателна комисия подписа в петък вечерта договор с фирмата
Коментари Харесай

ЦИК подписа договора за поддръжка на машините за вота

Централната изборна комисия подписа в петък вечерта контракт с компанията " Сиела Норма " за техническото и логистично обезпечаване на машинното гласоподаване на частичните локални избори на 27 юни и на предварителния парламентарен избор на 11 юли.

Договорът е за 4.350 млн. лева и в него има уговорка за възбрана на обществени изказвания, разяснява по-рано денем изпълнителният шеф на компанията Веселин Тодоров пред БНР.

До това позитивно за ЦИК развиване се стигна откакто при започване на месеца " Сиела Норма " разгласи, че няма да достави желаните от комисията спомагателни 1500 машини, тъй като препоръчаната сума от 6.5 млн. лева без Данък добавена стойност е незадоволителна и за устройствата, и за логистиката и обслужването на софтуера за всички машини. Фирмата искаше 14-15 млн. лева,, поради което ЦИК реши да се договаря единствено за контракт за поддръжката на машините.

Преди ден Тодоров разгласи, че препоръчаният от ЦИК контракт съдържа " доста, доста тежки клаузи " и неустойки от 10 насто от цената му – или 435 хиляди лева, и за най-малкото нарушаване.
" Ние може да се окаже най-после, че би трябвало да платим десетки милиони левове наказателна клауза. Освен това в контракта е записано, че машините са благосъстоятелност на " Сиела Норма ", което звучи все едно няма да се заплати по предния контракт и ние би трябвало да ги предоставим гратис за тези избори ", изясни той в четвъртък.

Очевидно обаче е реализирано съглашение, само че детайлности за контракта няма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР