Централната избирателна комисия отхвърли предложение да преразгледа решението си от

...
Централната избирателна комисия отхвърли предложение да преразгледа решението си от
Коментари Харесай

ЦИК отказа да върне машинното гласуване

Централната изборна комисия отхвърли предложение да преразгледа решението си от през вчерашния ден, с което анулира гласуването с машини на локалните избори.

Членът на ЦИК Любомир Георгиев внесе предлагането като изключителна точка на днешното съвещание, само че то не събра задоволително гласове, с цел да влезе в дневния ред на съвещанието.

За включване на точка в дневния ред за анулация на вчерашното решение гласоподаваха единствено 3-ма, а „ срещу “ - 12 от членовете на комисия. В поддръжка на предлагането гласоподаваха единствено двамата представители на „ Демократична България “ Цветозар Томов и Любомир Георгиев, както и една от номинациите на „ ИТН “ Елка Стоянова. Така остава в действие решението от петък, с което ЦИК не разрешава потреблението на машини за гласоподаване в неделя, както и на втория тур на локалния избор на 5 ноември.

„ Това бе последната опция да запазим престижа на ЦИК “, сподели Цветозар Томов, откакто точката не беше призната, и напусна съвещанието.

Заседанието на изборната комисия може да бъде проследено онлайн.

 

По-рано през днешния ден министър председателят Николай Денков съобщи, че ЦИК има всички главния да преразгледа вчерашното си решение и да възвърне машинното гласоподаване. 

Денков акцентира, че  изборната комисия е заблудила обществото, че машините са напуснали складовете без нейна заповед , тъй като на 26 октомври са изпратени две писма от изборната комисия до министъра на вътрешните работи и шефа на Групово дело „ Жандармерия “, с което се позволява разпределението на машините по рампите за товарене и експедитиране.
Свързани

Освен това  решението за засвидетелствуване на сходството на машините не е подписано единствено от заместник-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов, както твърди ЦИК , само че и е подписано от ръководителя на Българския институт по метеорология, от ръководителя на Контролния съвет на българския Институт по стандартизация, разяснява Денков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР