Централната избирателна комисия на Руската федерация не одобри кандидатурата на

...
Централната избирателна комисия на Руската федерация не одобри кандидатурата на
Коментари Харесай

Руската ЦИК отхвърли кандидатурата на Надеждин за президент, той ще обжалва

Централната изборна комисия на Руската федерация не утвърди кандидатурата на Борис Надеждин от партия " Гражданска самодейност " за президентските избори. Тя призна за достоверни единствено 95 587 подписа от събраните съвсем 105 хиляди в негова поддръжка. Поради тази причина той не може да бъде регистриран като претендент, заяви Българска телеграфна агенция. Това заяви на съвещание на Централната изборна комисия нейният член Андрей Шутов, представен от ТАСС.

„ Броят на подадените достоверни и годни подписи на гласоподаватели в поддръжка на Борис Борисович Надеждин е 95 587 подписа, което не е задоволително за регистрация “, изясни той.  В акаунта си в " Телеграм " Надеждин съобщи, че ще апелира това решение, с което неговата кандидатура за президент е отхвърлена, добавя Ройтерс.

На 31 януари Надеждин внесе документи и подписи на гласоподаватели в своя поддръжка в Централната изборна комисия. На 5 февруари ЦИК заяви, че комисията е предала окончателните протоколи за инспекция на подписите в поддръжка на Надеждин.  На 6 февруари ръководителят на Централната изборна комисия Ела Памфилова заяви, че след инспекция на подписите, събрани в поддръжка на Надеждин,15% от тях са били невалидни. В поддръжка на издигането на претендент политическа партия (с изключение на парламентарните) е длъжна да показа не по-малко от 100 хиляди подписа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР